• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšeni "dileri" sa Pala

Nikšićka policija zaplijenila drogu namijenjenu tržištu BiH , "paljanske dilere" pohapsila!

 Uhapšeni "dileri" sa Pala Izvor: MONDO

U akciji nikšićke policije presječen je krijumčarski lanac trgovine drogom, uhapšene su dvije osobe i zaplijenjeno oko 11 kilograma skanka koji je bio namijenjen tržištu BiH.

Policijski službenici su prije dva dana, na magistralnom putu Nikšić - Podgorica, na Budošu, zaustavili automobil "fijat bravo", kojim je upravljala Gordana Simović (22) sa Pala, dok se na mjestu suvozača nalazila njena majka R.S. (48).

"Pretresom vozila službenici nikšićke policije su pronašli 12 pakovanja sa 10 kilograma i 900 grama skanka", saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Pola sata kasnije, u mjestu Rastoci, policija je zaustavila i "pežo 306", kojim je upravljao Zoran Maljukan (41) sa Pala, dok se na mjestu suvozača nalazio D.S. iz istog mjesta.

"Na osnovu kriminalističke obrade, sumnja se da skank, koji je prevozila Simovićeva, pripada Maljukanu i da je namijenjen stavljanju u promet", navodi se u saopštenju.

Uz konsultaciju sa višim državnim tužiocem u Podgorici i istražnim sudijom Višeg suda u Podgorici, Simovićeva i Maljukan su zadržani, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Oni će danas, uz krivičnu prijavu, biti predati istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici.

U proteklih sedam dana ovo je druga velika akcija crnogorske kriminalističke policije.

Prošle sedmice podgorički inspektori za borbu protiv droge i krijumčarenja uhapsili su Podgoričanina Nikolu Pejovića (29), u čijem je automobilu u centru Podgorice pronađeno i oduzeto oko 30 kilograma skanka.

Kriminalistička policija je u proteklih osam mjeseci u devet akcija ukupno zaplijenila oko 150 kilograma skanka i nadležnim organima procesuirala krivične prijave protiv više osoba osumnjičenih za preprodaju i krijumčarenje ove droge.

Skank je opojna droga koja sadrži koncentrovanu marihuanu, odnosno njen cvat sa visokim procentom psihoaktivne supstance čija vrijednost, prema policijskim saznanjima, na narko-tržištu Srbije i zapadne Evrope dostiže cijenu i do nekoliko hiljada evra za kilogram, odnosno od 1.200 evra po kilogramu pa naviše.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE