• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatko Lagumdžija na udaru vehabija

Policija uhapsila Smajila Begića zbog sumnje da ugrožava sigurnost Zlatka Lagumdžije

 Zlatko Lagumdžija na udaru vehabija Izvor: MONDO

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo identifikovali su i uhapsili osobu koja je 21.novembra snimljena sigurnosnim kamerama koje pokrivaju stambeni objekat u ulici Alipašina broj 5, gdje stanuje poslanik Parlamenta BiH i predsjednik SDP Zlatko Lagumdžija.

Riječ je o Smailu Begiću (41) iz Ostrošca kod Jablanice, stalno nastanjenom u Sarajevu, koji je do sada više puta osudjivan zbog teških kradja, nanošenja povreda, prevara, prijetnji i pokušaja iznudjivanja.

Prema policijskom izvještaju, Begić je priznao da je ušao u podzemnu garažu, zgrade gdje stanuje Lagumdžija. Begić je predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo obaviještena je od starne Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) da je ova agencija primila telefonski poziv, tokom koga su izrečene ozbiljne prijetnje, upućene predsjedniku SDP Lagumdžiji. U toku je, kako je saopšteno, preduzimanje potrebnih mjera i radnji na provjeri i identifikaciji osobe, koja je uputila prijetnju.

A da se prijetnje ozbiljno shavataju, govori i podatak da se Lagumdžija nalazi pod 24. časovnom policijskom zaštitom.

Ove prijetnje mogu se posmatrati u kontekst nedavne odluke američkog suda o oslobadjanju pet pripadnika takozvane "Alžirske grupe", koje su vlasti BiH, u vrijeme Alijanse za promjene, izručili SAD i koji su bili smješteni u zatvoru Gvantanamo. Pripadnici vehabijskog pokreta direktno su optuživali Lagumdžiju, koji je u to vrijeme bio predsjedavajući Savjeta ministara BiH, da je odgovoran za isporučivanje ovih naturalizovanih državljana BiH.

Uoči njihovog skorog dolaska u BiH, gdje im žive porodice, prijetnje se upućuju svima onima koji su na bilo koji način umiješani u njihovo izručenje SAD. (Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE