• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladiću će da sude i kada "ugase" Tribunal

Sudija Pokar je u Briselu za agenciju Beta objasnio da je dogovor o tome postignut u Savjetu bezbjednosti UN...

 Mladiću će da sude i kada "ugase" Tribunal Izvor: MONDO

Ratku Mladiću će biti sudjeno i u slučaju da Haški sud prestane da radi, a on dotad ne bude uhapšen, jer će ostati jedno sudsko vijeće koje će moći da sudi svim preostalim haškim optuženicima u bjekstvu, izjavio je donedavni predsjednik Tribunala Fausto Pokar.

Sudija Pokar je u Briselu za agenciju Beta objasnio da je dogovor o tome postignut u Savjetu bezbjednosti UN, iako se vjeruje da su vlasti u Beogradu riješene da što prije pronadju i uhapse Mladića i drugog odbjeglog haškog optuženika Gorana Hadžića.

Pokar je učestvovao na okruglom stolu o "Pravdi, pomirenju i integraciji u EU na zapadnom Balkanu:naslijedju Haškog suda", i stavio do znanja da će Haški sud okončati sva preostala sudjenja, uključujući slučaj Radovana Karadžića, prije nego što završi svoj
rad krajem 2010. godine.

Na pitanje šta će se dogoditi ako Mladić i Hadžić dotle ne budu uhapšeni, donedavni predsjednik Haškog suda je objasnio da će ostati sudska struktura koja bi vodila postupak i poslije tog roka.

Sam postupak bi mogao da se vodi, po riječima Pokara, i u prostorijama Medjunarodnog krivičnog suda u Hagu, ako Haški sud za bivšu Jugoslaviju prestane da postoji.

Zamjenik direktora Direktorata za proširivanje u Evropskoj komisiji Jan Truščinski takodje je u raspravi naglasio uvjerenje da će Mladić i Hadžić u vrlo dogledno vrijeme biti uhapšeni, rekavši da to potvrdjuje riješenost srpske vlade i, naročito, dosad preduzeti
"ključni koraci", poput hapšenja Karadžića.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE