• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tarik Sadović (ni)je smijenjen

Premijer RS tvrdi da je Tarik Sadović smijenjen, što je ministar bezbjednosti BiH odmah demantovao!

 Tarik Sadović (ni)je smijenjen Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović smijenjen, ali da se čeka da se to objavi.

"Na sastanku u Prudu sam obaviješten da je ministar Sadović smijenjen i sada se samo čeka datum kada će se to objaviti", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Tarik Sadović izjavio je večeras agenciji Fena da nisu tačne tvrdnje premijera Republike Srpske Milorada Dodika da je on smijenjen, te da su to igre.

"To su igre. Dodik mi ne može pokvariti praznik. I pored toga ja građanima Republike Srpske i njemu čestitam Dan državnosti BiH. Neka Dodik što prije preda dokumentaciju o izgradnji svojih dvora koje je napravio derući kožu vlastitom narodu. Ima ko da se pozabavi njegovim rabotama," kazao je ministar Sadović.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić takodje je demantovao da je Sadović smijenjen!On je rekao da je ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović izdao sva potrebna rješenja, u skladu sa zakonom i zakonskom procedurom, za sva lica koja su opasna po bezbjednost BiH.

"Sadović je u okviru svog ministarstva vodio sve aktivnosti i za sva lica koja ugrožavaju nacionalnu bezbjednost izdao je potrebna rješenja. Imali smo prigovore na rad svih ministara, pa i na Sadovićev, ali to nije razlog za njegovu smjenu", rekao je Tihić.

U medijima su ranije objavljene nezvanične informacije da američka administracija traži Sadovićevu smjenu jer štiti mudžahedine u BiH, što je on demantovao

"Fokusov" izvor blizak međunarodnim krugovima u Sarajevu objavio je da je američki ambasador u BiH Čarls Ingliš upozorio predsjednika SDA Sulejmana Tihića kako će doći do zahladnjenja odnosa između SAD i BiH ukoliko pod hitno ne smijeni Tarika Sadovića.

Sadoviću se pripisuju bliski odnosi sa Imadom al-Huseinom poznatijim kao Abu Hamza koji se trenutno nalazi u Imigracijskom centru Lukavica pod stalnim nadgledanjem obavještajnih službi.
(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE