• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milovanović za "Press": Nisam ubio Pukanića!

Željko Milovanović izjavio je za "Press RS" da nema nikakve veze sa ubistvom Ive Pukanića i da policajci imaju namjeru da ga ubiju.

 Milovanović za "Press": Nisam ubio Pukanića! Izvor: MONDO

Osumnjičeni za atentat na novinara i suvlasnika "Nacionala" Ivu Pukanića i njegovog saradnika Niku Franjića optužio je u pisanoj izjavi za "Press RS" da jepolicija "digla hajku na njega i da u tome učestvuju sve policije iz regiona".

On tvrdi i da policija nema namjeru da ga hapsi, nego da ga ubije, kako bi prikrili stvarne izvršioce zločina.

Portparol zagrebačke policije Krunoslav Borovec izrazio je čuđenje što Milovanović navodno daje izjave medijima i potvrdio da će hrvatska policija nastaviti kontakte sa kolegama u BiH vezano za ovaj slučaj.

"Što se tiče navodnih izjava mogu samo reći da imamo čvrste garancije policije RS i FBiH da žele uhapsiti Milovanovića", rekao je Borovec za hrvatski portal "Index.hr".

Policije u regionu intenzivno tragaju za Milovanovićem  od 31. oktobra kada je izbjegao hapšenje na teritoriji Republike Srpske.

Milovanović je od ranije poznat kao izvršilac složenih krivičnih djela na području bivše Jugoslavije i iskusni je bjegunac pred pravdom koji je 2004. godine skokom kroz prozor pobjegao iz beogradske Palate pravde gdje mu se sudilo , a godinu kasnije i iz zatvora "Kula" u Istočnom Sarajevu.

Policija Republike Srpske uhapsila je 2005. godine po međunarodnoj potjernici Željka Milovanovića,  ali ga je Sud BiH pustio na slobodu, jer je imao državljanstvo BiH.

Rođen je u Hrvatskoj i ima državljanstvo Hrvatske i BiH, bivši je pripadnik Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka Legije, a povezuju ga i sa kriminalnom organizacijom "zemunski klan".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE