• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro zakon o imovini?

Komisija za raspodjelu državne imovine BiH najvjerovatnije će 1. decembbra utvrditi nacrt ovog zakona, kaže predsjednik ove komisije Zvonimir Kutleša.

 Uskoro zakon o imovini? Izvor: MONDO

Komisija za raspodjelu državne imovine BiH najvjerovatnije će na sjednici zakazanoj za ponedjeljak, 1. decembar, utvrditi nacrt zakona o raspodjeli državne imovine kako bi on nakon toga bio upućen u parlamentarnu proceduru, rekao je predsjednik ove komisije Zvonimir Kutleša.

Kutleša je rekao da početkom decembra ističe rok za izradu ovog zakona koji je precizirao Savjet ministara BiH.

"Zakon je sličan prvobitnoj verziji koja je bila kompromisni prijedlog. On u potpunosti zadovoljava sugestije Savjeta ministara BiH i na tragu je dogovora trojice lidera iz Pruda", rekao je Kutleša.

On je naglasio da će narednih dana biti obavljeni završni razgovori i napomenuo da su pojedini članovi komisije iz Federacije BiH, koji su prvobitno imali isključive stavove, u međuvremenu popustili.

"To se dogodilo zato što je lider SDA Sulejman Tihić u Prudu prihvatio neke kompromisne prijedloge. Na sjednici u ponedjeljak biće i nešto malo manevarskog prostora do konačnog utvrđivanja nacrta koji će biti završen u zadatom roku", rekao je Kutleša za sutrašnji broj "Fokusa".

On je podsjetio da ranije utvrđeni kriterijumi za raspodjelu imovine podrazumijevaju funkcionalno-teritorijalni princip na osnovu kojeg bi Savjet ministara BiH trebalo da odredi imovinu potrebnu za rad državnih institucija, a preostali dio imovine, po svemu sudeći veći dio, pripao bi entitetima.

"Potpuno je logično da svaki nivo vlasti mora biti titular jednog dijela imovine", rekao je Kutleša.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE