• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milovanović: Nisam ubio Pukanića!

Željko Milovanović tvrdi da nema nikakve veze sa atentatom na vlasnika "Nacionala" i optužuje hrvatsku policiju da je pripremila njegovo ubistvo!

 Milovanović: Nisam ubio Pukanića! Izvor: MONDO

Osumnjičeni za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića u ekskluzivnoj ispovijesti za Press kaže da hrvatska policija ne želi da ga uhapsi, već da ga likvidira da bi sakrila prave ubice! Milovanović optužuje Hrvate da su montirali hajku na njega i tako prikrili djelovanje hrvatske mafije.

Milovanović je, uz pismo redakciji Pressa, poslao fotokopiju svoje lične karte, koju su mu nadležni organi BiH izdali 1. juna 2006. godine. Taj dokument nije pronađen u policijskom pretresu Milovanovićevog stana u Doboju 31. oktobra, iako je policija objavila da je tada zaplijenjeno nekoliko ličnih dokumenata i putnih isprava, između ostalog i američki pasoš na njegovo ime.

"Ja, Željko Milovanović, koga proteklih nedelja jure sve policije u regionu, okrivljen sam, a izgleda već i osuđen, po svemu sudeći, na smrtnu kaznu, a sve zbog sumnje za ubistvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Meni se stavlja na teret da sam naručen kao plaćeni ubica da učinim navedeno djelo, a sve to samo na osnovu priče, tj. izjave Roberta Matanića. Zagrebačka policija tvrdi da sam dovezao sporni motocikl i parkirao ga u blizini Pukanićevog automobila i da sam ja taj koji ga je ubio", tvrdi Milovanović.

"Istina je da s tim djelom, bolje rečeno nedjelom, nemam nikakve veze i da ne postoji ni jedan jedini materijalni dokaz koji može da me dovede u vezu sa ubistvom Pukanića, jer ga nisam počinio. Ili je dovoljno biti Srbin koji je bio u ratu u Hrvatskoj, koji je počinio nekoliko manjih krivičnih dela, pa da ga se optuži i da je ubica? Svi video-snimci nadzornih kamera pokazuju nekog potpuno neprepoznatljivog kako hoda s kacigom na glavi. Po čemu sam to ja?",dodaje bjegunac.

Željko Milovanović, bivši pripadnik JSO, nalazi se na Interpolovoj potjernici zbog sumnje da je tokom devedesetih počinio ratni zločin. Poslije optužbi da je ubio Pukanića, na njegov račun iznijete su razne teške optužbe, od pokušaja ubistva Dejana Milenkovića do pape Jovana Pavla Drugog!

Hrvatska policija tvrdi da je Željko Milovanović mladić sa crnom kacigom koji se vidi na snimku sigurnosne kamere.

"Ponavljam, sigurno ne postoji ni jedan jedini materijalni i neoborivi dokaz, kako to oni vole da kažu, koji bi potvrdio navode zagrebačke policije, jer ja s tim zločinom nemam nikakve veze. Sve što su izgovorili Matanić i novinari Nacionala moraće da ponove i dokažu na sudu kada se pokrene tužba protiv njih. A tužiću ih za razoren život, maltretiranje porodice i gomilu laži i kleveta koje su izrekli na moj račun. Ako me ubiju pre toga, svi relevantni dokazi će stići do mog advokata. Rezultat će biti isti. Prije ili poslije moraće da skinu ljagu s mog imena", ističe Milovanović.

"Da postoji bilo kakav dokaz, već bi bio objavljen u novinama i na televiziji, a pošto ga ne pokazuju, jer ne postoji, vjerovatno se trude da ga što bolje naprave i smjeste gdje to njima bude najviše odgovaralo. Pominjao sam smrtnu kaznu. Nisam pri tome mislio na sudsku presudu, jer mi je Hrvatska unaprijed presudila, nego na informacije koje sam dobio. Nekoliko policajaca uključenih u potragu za mnom javno je reklo da su dobili naređenje ne da me hapse, već da me ubiju na licu mjesta. Tamo gdje budem zatečen", dodaje on u pismu.

Policija Republike Srpske pretresla je 31. oktobra stan u Doboju i kuću nedaleko od tog grada, za koje se vjeruje da ih je koristio Željko Milovanović. U Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske u Banjaluci saopštili su da su pronašli mobilne telefone, SIM kartice, opremu za prisluškivanje, oružje, pancirku, sisteme za navođenje, ručne radio-stanice, veći iznos novca u evrima, nekoliko pasoša i ostalih dokumenata.. Policija je pronašla i motorističku kacigu, za koju vjeruje da je Željko nosio kad je ostavio skuter kod Pukanićevog automobila.

Milovanović tvrdi i da, kada je u pitanju njegov boravak u Republici Srpskoj, nekoliko puta je bio pozivan od strane tužilaštva i policije, i svaki put se uredno odazivao se na iste.

"Koliko god želio, grijehove iz mladih dana ne mogu da promijenim, a novinarske priče o mojoj navodnoj povezanosti s Legijom jesu van svake pameti. O pretresu mog stana i vikend-kuće na starom porodičnom imanju na obali Bosne u selu Majevcu mučno je i govoriti. Ne da je iznesena neistina, već ogromna količina najodvratnijih laži. Naime, policija navodi da je našla neoborive dokaze u mon stanu i vikendici, a pod tim dokazima navodi kako su pronađeni oružje i pasoš koji se izdaje na osnovu pružanja posebnih usluga. Naravno, to je sve tačno. Jesu pronašli oružje. Vazdušni pištolj na dijabole i jednu igračku za djecu koja je kopija kaubojskog revolvera, koji je, uz sve to, neispravan! A što se pasoša tiče, on je legalno izdat u svrhu radi koje se i izdaje".

Dodaje i da je spreman sam da prođe poligrafsko ispitivanje vezano za ubistva u Sarajevu s kojima ga dovode u vezu jer su slična onima u Zagrebu, a isto tako i za šestorostruka ubistva u Subotici ili bilo gdje u Srbiji.

"Gospodo iz srpske policije! Kada odlučite pošteno i nepristrasno da obavljate svoj posao i pronađete svjedoke koji će potvrditi moju nevinost, ja ću se rado vratiti da potvrdim sve svoje navode i sperem ljagu sa svog imena. U međuvremenu, spreman sam na saradnju putem interneta", završio je ispovijest Milovanović. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE