• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Načelnik Doboja prijavljen zbog zločina

Centar za humanu politiku podnio je Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu za ratne zločine protiv sadašnjeg načelnika opštine Doboj.

 Načelnik Doboja prijavljen zbog zločina Izvor: MONDO

U prijavi se navodi da je Obren Petrović, kao visoki policijski funkcioner i dio organizovane grupe u 1992. godini u opštini Doboj učestvovao u planiranju i pripremi zločina protiv čovječnosti, ratnih zločina protiv civilnog stanovništva i drugih ratnih zločina ili krivičnih djela.

Ova nevladina organizacija saopštila je da sumnjiči Petrovića za organizovanje grupa za izvršenje zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina protiv civilnog stanovništva, te da je donosio pojedinačne odluke o nezakonitom zatvaranju, zlostavljanju i mučenju pripadnika nesrpskog stanovništva u opštini Doboj.

Centar navodi da je Petrović propustio da spriječi, otkrije, prijavi i kazni izvršioce krivičnih djela masovnog nezakonitog zatvaranja ili drugog teškog oduzimanja slobode, zlostavljanja, mučenja, ubistava, pljačke i protjerivanja nesrpskog stanovništa, oštećenja privatnih objekata i rušenja džamija i katoličkih crkava.

Centar poziva Tužilaštvo BiH da napusti selektivan pristup u gonjenju odgovornih za ratne zločine u opštini Doboj, te da protiv Petrovića i drugih sprovode istrage.

"Nedopustivo je, da trinaest godina nakon završetka rata, još nisu započete ili završene istrage protiv većine odgovornih za ratne zločine u opštini Doboj i da su, neki od njih, na značajnim funkcijama u institucijama vlasti", navodi ova nevladina organizacija.(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE