• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužba za "udruživanje" protiv RS

Vlada RS uputila je tužbu Tužilaštvu BiH protiv Rafija Gregorijana, pojedinih tužilaca, jednog sudije i Milorada Barašina, te Dragana Lukača.

 Tužba za "udruživanje" protiv RS Izvor: MONDO

Vlada Republike Srpske u srijedu je uputila tužbu Tužilaštvu BiH protiv prvog zamjenika visokog predstavnika Rafija Gregorijana, tužilaca, jednog sudije i v.d. glavnog tužioca Tužilaštva Milorada Barašina, kao i pomoćnika direktora Sipe Dragana Lukača i drugih lica za udruživanje u zločinačku organizaciju protiv RS, izjavio je premijer RS Milorad Dodik.

"Mi, naprosto, smatramo da je tužba pravno zasnovana, posebno kada se zna da visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak i međunarodna zajednica insistiraju na pravnoj državi", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, kada se osjeti ugroženost sa stanovišta funkcija, blaćenja i zloupotrebe institucija iz međunarodne zajednice, Vlada RS ima pravo da se brani kako ona misli da treba.

On je dodao da je Vlada RS odlučila da ljude koji su zloupotrijebili zakon, a to su činili pod pritiskom nekih stranih moćnika, tuži za udruživanje u zločinačku organizaciju protiv RS.

"Tu smo naveli tužioce, sudiju, Barašina, Gregorijana, Lukača, kojeg je u Sipu imenovao OHR i koji radi mimo institucija Sipe", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, tužba nosi jasna imena i prezimena i u skladu je sa zakonom.

"Da li će Tužilaštvo BiH odlučiti da tužbu ne procesuira ili neće, to je u njihovoj nadležnosti, nije u našoj", poručio je Dodik.

On je dodao da ne razumije da je najava tužbe izazvala tolike reakcije i samog visokog predstavnika Miroslava Lajčaka.

"Lajčak ima pravo sve da kaže, ali ja ću ovdje ostati i poslije Lajčaka i drugih", rekao je Dodik i dodao da ako Lajčak štiti Gregorijana kao međunarodnu zajednicu, a Gregorijan to nije, sam Lajčak je promašio u svojoj izjavi.

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak rekao je da su najave navodnog podizanja optužnice protiv njegovog zamjenika Rafija Gregorijana direktno izazivanje međunarodne zajednice.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE