• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik odbacio tvrdnje Gregorijana

"To je još jedan dokaz da Gregorijan, bukvalno, insinuira stvari. Pozivam ga da javno uputi tužbu, kao što je uradila Vlada RS protiv njega"

 Dodik odbacio tvrdnje Gregorijana Izvor: MONDO

Premijer RS Milorad Dodik odbacio je tvrdnje prvog zamjenika visokog predstavnika u BiH Rafi Gregorijana da se u njegovom okruženju nalaze ljudi koji su povezani s organizovanim kriminalom u Srbiji i mrežom pomagača generala Ratka Mladića.

"To je još jedan dokaz da Gregorijan, bukvalno, insinuira stvari. Pozivam ga da javno uputi tužbu, kao što je uradila Vlada RS protiv njega", rekao je Dodik.

Reagujući na tvrdnje iznesene u sarajevskim medijima od zamjenika visokog predstavnika u BiH, Dodik je rekao da nije uhapšen Radovan Karadžić i on bi se našao u Gregorijanovoj priči.

"To je njegov stari metod obračunavanja sa svim i svakim za nešto što je teško dokazati.

Tvrdim da nijedan moj bliži saradnik nije blizak nikakvoj mreži Ratka Mladića, ali to je atraktivna izjava za medije i to Gregorijan zloupotrebljava", kazao je Dodik.

I ovom prilikom je ponovio svoj stav i stav Vlade RS da oni koji su učinili ratne zločine moraju biti procesuirani, pa tako i general Mladić.

"Ono što je važno da se kaže jeste da su Haški tribunal i EUFOR saopštavali da ne znaju gde je Mladić, a ranije ni Karadžić. Tvrdili su da Mladić nije u BiH, a Republika Srpska je sastavni dio BiH, pa prema tome Ratko Mladić nije u RS",rekao je Dodik.

On je kazao da bi bilo odgovorno da Gregorijan procesuira one koji pomažu Mladiću, jer je moć još u njegovim rukama, izražavajući nadu da tako neće biti još dugo.

"Spekulacije ničemu ne doprinose. Neka Gregorijan izadje s imenima ljudi, jer RS nije "banana - republika". Ovo je veoma organizovana republika, koja smeta Gregorijanu zato što se suprotstavila njegovoj namjeri da izvrši reformu policije, kako je on htio, i sada se sveti Republici Srpskoj", istakao je Dodik.

Ističe da bi Gregorijan trebalo da bude zahvalan ljudima koji vode stabilnu RS.

"Republika Srpska mirno je prošla kroz pitanje nezavisnosti Kosova, kroz hapšenje Karadžića i lokalne izbore, te dobila najveće ocene od najuticajnijih monetarnih autoriteta u svijetu, i to su stvari o kojima možemo da razgovaramo, a ne o spekulacijama Gregorijana, koje mu dostavlja dopisnik Federalne televizije iz Banje Luke Slobodan Vasković i predsjednik nevladine organizacije Dragomir Babić", rekao je Dodik.

Zamjenik visokog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan izjavio je da se neki ljudi, koji su povezani s organizovanim kriminalom u Srbiji i mrežom pomagača Mladića, sada nalaze u okruženju premijera RS Dodika. (Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE