• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milovanović: Bio sam u Doboju na dan atentata!

Željko Milovanović, glavnoosumnjičeni za ubistvo Ive Pukanića i Nike Franjića, u drugom dijelu pisma "Presu" tvrdi da je na dan atentata bio u Doboju!

 Milovanović: Bio sam u Doboju na dan atentata! Izvor: MONDO

Milovanović tvrdi da je 23. oktobra bio u Doboju, što navodno mogu da potvrde nadzorne kamere u "Tropiku", odnosno kamera ispred "Leskovačkog roštilja", preko puta njegove zgrade u Doboju.

"Bio sam u tržnom centru Tropik, i vjerujem da su to snimile bezbjedonosne kamere. Nisu valjda netragom nestali svi video zapisi  tih kamera? Osim toga, policija je lako mogla da utvrdi da sam na dan ubistva, 23. oktobra, bio preko puta zgrade u kojoj živim u ’Leskovačkom roštilju’. Naručio sam ćevape za ponijeti, što su takođe mogle da snime nadzorne kamere, postavljene tačno preko puta radnje. Sutra ujutro sam takođe bio u istoj radnji kad je bila primopredaja smjene, pa je nekoliko radnika sjedilo i radilo obračun. Sigurno i oni mogu to da potvrde, posebno neka starija, malo punija gospođa s kojom sam razgovarao", navodi Milovanović u drugom dijelu pisma, koje je zaplijenjeno od policije RS radi vještačenja.

U grilu Leskovački roštilj, koji se nalazi nedaleko od autobuske stanice u Doboju, potvrdili su da se sjećaju Milovanovića, koji je često dolazio na roštilj, ali nisu sigurni da li je dolazio na dan atentata u Zagrebu.

"Čim sam vidio sliku u novinama, znao sam o kome je riječ. Ne mogu da se sjetim datuma, ali sasvim je moguće da je tih dana dolazio i poručivao jela sa roštilja. Budući da smo otvoreni ’non-stop’, tačno je da primopredaju smjene obavljamo oko pola sedam ujutro. Tačno je i to da kod nas radi punija kuvarica, koja se zove Dana, i njoj nije teško provjeriti da li je tog jutra bila u smjeni", izjavio je "Presu" konobar grila, koji je insistirao na anonimnosti.

Milovanović je takođe u pismu podvukao da je 24. oktobra, dan poslije ubistva, u Majevcu pred seoskom prodavnicom sjedio na klupi sa nepoznatim mladićem i pio sok, što je vidjelo više ljudi.

U prvom dijelu pisma, objavljenom u srijedu, Milovanović je optužio osumnjičenog Roberta Matanića da  lažnim svjedočenjem pokušava dobiti status svjedoka saradnika, te da hrvatska policija ne želi da ga uhapsi već likvidira. U tom naumu, prema njegovim riječima, pomaže im i policija RS.

Avaz: Milovanović se krije u BiH

Osumnjičeni za ubistvo hrvatskog novinara i suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegovog kolege Nike Franjić - Željko Milovanović, krije se na teritoriji BiH, piše sarajevski "Dnevni avaz".

Policija Republike Srpske (RS) nedavno je obavila provjere u Doboju i banjalučkoj regiji zbog saznanja da se Milovanović kretao u obližnjim prodavnicama. Provjerom je potvrdjeno da je Milovanović u prodavnicama kupovao "artikle opšte namjene".

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je za sarajevski dnevnik, da se "najsvežija lociranja Milovanovića i provjere u navedenim prodavnicama, ipak odnose na period neposredno pred njegov nestanak".

Vasić je rekao da veći dio istrage u ovom slučaju vodi MUP Hrvatske, a policija RS provjerava teren za koji je nadležna.

Prema Vasićevim riječima, "u svakom pogledu je najrealnije da se Milovanović i dalje kreće na terenu BiH", a da bi u slučaju prelaska granice, eventualno mogao biti u Crnoj Gori ili Albaniji.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE