• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silajdžić uz Incka oko sukcesije

Haris Silajdžić je podržao "odluku visokog predstavnika u BiH Valentina Incka kojom se obustavlja raspodjela novčanih sredstava iz sukcesije".

 Silajdžić uz Incka oko sukcesije Izvor: MONDO

"OHR je ovom odlukom stao u zaštitu BiH i potvrdio pravnu činjenicu da je imovina iz sukcesije vlasništvo BiH", saopšteno je iz Silajdžićevog kabineta.

Silajdžić upozorava da je neophodno da svi politički predstavnici u BiH posvete znatno veću i temeljniju pažnju svim pitanjima koja se tiču državne imovine kako bi se izbjegli presedani raspodjele te imovine po teritorijalnom principu.

Portparol OHR-a Ljiljana Radetić rekla je Srni da visoki predstavnik u BiH Valentin Incko u pismu upućenom Savjetu ministara BiH u vezi sa raspodjelom sredstava od sukcesije nije donio bilo kakvu odluku niti je koristio bonska ovlaštenja.

"U pismu je samo podsjetio na odluku Savjeta ministara iz 2002. godine o načinu raspodjele sredstava od sukcesije i na činjenicu da država ne može biti isključena prilikom raspodjele tih sredstava, kao ni Brčko distrikt", istakla je Radetićeva. /kraj/bon

Ona je dodala da je visoki predstavnik u pismu podsjetio da i građani Brčko distrikta plaćaju poreze, te da i oni imaju pravo na benificije koje dolaze od sredstava od sukcesije.

"Dnevni avaz" objavio je danas da je Incko obustavio dalju raspodjelu sredstava od sukcesije, koju je ranije dogovorio Fiskalni savjet BiH, zbog toga što je u podjeli oko 170 miliona KM potpuno izostavljena BiH i distrikt Brčko.

Iz Ministarstva finansija i trezora BiH Srni je potvrđeno da je postupljeno po uputstvu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića da se privremeno obustavi podjela oko 18 miliona KM, koji još nisu dostavljeni entitetima. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE