• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučani na ispitu humanosti - čista desetka

Humanost se na djelu prepoznaje. Banjaluka je od petka “na nogama” u akcijama pomoći ugroženim u poplavama.

 Banjalučani na ispitu humanosti - čista desetka Izvor: mondo.ba

Izvor: mondo.ba

Već dva dana traju akcije dobrovoljne pomoći ugroženim u poplavama, a najveća gužva je u zgradi Crvenog krsta u Banjaluci. Mlađe ali i starije generacije ujedinjene su u jednom – pribaviti što više hrane, vode, odjeće i pomoći najugroženijim u talasu poplava koji je zahvatio našu zemlju u protekla tri dana.

Ukoliko i vi možete pomoći adresa Crvenog Krsta je Ulica Mladena Stojanovića bb, kontakt telefon je 387 (0)51 301-065, a email: [email protected]. Za uplate u zemlji na raspolaganju je Komercijalna banka iz Banjaluke broj - 571 05000000342 85. Za uplate iz inostranstva na raspolaganju je NLB Razvojna banka, odnosno Svift Kod: RAZBBA22 - "Iban" račun klijenta je : BA395620128039461369. 

Regionalni centar za prikupljanje pomoći za stanovništvo ugroženo poplavama i distribuciju u najugroženija mjesta formiran je u Kliničkom centru Banjaluka.

Rad Regionalnog centra organizovan je 24 časa i građani koji žele da dostave pomoć mogu da se jave na broj051/342-118, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske.

Magacioner, pripadnik obezbjeđenja, četiri radnika tehničke službe i dežurni inženjer na raspolaganju su 24 časa i vode računa o prijemu i distribuciji pomoći.

Lokacija Regionalnog centra je u Ulici 12 beba bb, ispod Tehničko-ekonomskog bloka Kliničkog centra Banjaluka. Osim evakuacije i smještaja ugroženog stanovništva, najnužnija pomoć je u osiguranju vode za piće, paketa hrane, paketa higijene, gumenih čizama, deka, spužvi. Iz Robnih rezervi Republike Srpske saopštili su da im nedostaje hrane za bebe i pelene, pa ko ima mogućnost da ih obezbijedi neka ih dopremi u Klinički Centar BL, gdje se nalaze njihove prostorije.

Takođe, kompanija m:tel aktivirala je humanitarni broj 1458 na koji se može donirati jedna KM za pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima Srpske.

U akcije pomoći uključio se i Savez sindikata i granski sindikati Republike Srpske koji su uplatili na poseban račun Vlade Srpske pomoć u iznosu od 15.000 KM ugroženom stanovništvu na poplavljenim područjima Republike Srpske.

Iz Saveza sindikata saopšteno je da će i u narednom periodu biti na raspolaganju i pomagati sve aktivnosti koje bude sprovodila Vlada i nadležni organi, a koje se odnose na sanaciju štete i pomoći građanima ugroženim od poplava.

Udruženje Nova generacija stoji na raspolaganju za smještaj porodica sa djecom čiji su domovi poplavljeni. Za sve informacije molimo vas da pozovete dežurni telefon 065 477 443. 
Takođe i UG “ Centar Čovjek “ Banjaluka skuplja hranu za ugrožene porodice u Tržnom centru „Merkator“ u Banjaluci (info telefoni 065 342 485 i 065 510 386).

Oni koji su spremni da fizički pomognu u području regije Banja Luka ili imaju mogućnost da smjeste ugrožene porodice, neka se jave na opštinske brojeve telefona 051/244-582 i 051/244-583 ili na brojeve operativno komunikacionog centra Republičke Uprave za civilnu zaštitu

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE