• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvaničnici RS u sukobu interesa?

Komisija za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti RS do danas je zaprimila 74 predmeta, potvrdila je predsjednik Komisije Obrenka Slijepčević.

 Zvaničnici RS u sukobu interesa? Izvor: MONDO

U pisanoj izjavi Slijepčevićeva navodi da će od naredne sedmice u radu biti i predmeti koji su stigli od 1. aprila ove godine i to posebno oni od interesa za širu javnost ili lokalnu zajednicu.

Slijepčevićeva je napomenula da za veliki broj predmeta treba izvršiti brojne provjere kod nadležnih organa, da bi se, nakon dobijanja traženih podataka, na narednoj sjednici moglo odlučivati o daljim radnjama po predmetima.

Ona je podsjetila da je Komisija 1. marta počela sa radom, tokom kojeg se, osim evidentiranja predmeta, njeno djelovanje prvenstveno baziralo na stvaranje neophodnih uslova za rad.

"Ono što je izuzetno bitno, jeste donošenje podzakonskih akata za provođenje Zakona o sukobu interesa", navela je Slijepčevićeva.

Slijepčevićeva je dodala da je početkom aprila Komisija počela izradu veb prezentacije, dodavši da putem sajta www.sukobinteresa-rk-rs.org, svaki građanin može poslati prijavu o sukobu interesa.

Prema njenim riječima, na stranici se nalaze ključni zakoni za rad Komisije, podzakonski akti, a uskoro će se naći i prva mišljenja odnosno odluke Komisije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE