• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saradnici IHH-a nezakoniti državljani BiH

Visokorangirani saradnici turske humanitarne organizacije "Insan hak huriet" nezakonito dobili državljanstvo BiH, utvrdili su istražioci.

Visokorangirani saradnici turske humanitarne organizacije "Insan hak huriet" nezakonito su dobili državljanstvo BiH, utvrdili su istražioci koji provjeravaju veze institucija i organizacija iz BiH sa IHH-om, piše "Glas Srpske".

"Istražioci su došli do informacija o još nekoliko važnih aktivista uglavnom sa područja Sarajeva i Tuzle, koji sarađuju sa IHH-om. Provjera je proširena i na prikupljanje informacija o tome na koji su način oni dobijali državljanstva BiH i ko je odgovoran za to", navodi list.

Izvorni blizak bezbjedonosnim agencijama tvrdi da su aktivisti ove organizacije Naim Al Salamat, Ali Avdović i Šafik Ajadi državljanstvo BiH dobili na nezakonit način.

Al Salamat i Avdivić rođeni su u Siriji, a Ajadi u Tunisu, ali im je odlukom Centra javne bezbjednosti Sarajevo odobren naknadni upis u registar rođenih opštine Centar.

U bezbjedonosnim službama kažu da se, u saradnji sa stranim bezbjednosnim i policijskim agencijama, prati svaki korak saradnika IHH-a, te da su neki od njih još u BiH, neki u inostranstvu, a neki su se priključili Al kaidi i džihadistima na sirijskom ratištu.

(Srna, Foto: Ilustracija)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE