• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isplatiti podsticaje ili radikalni protesti

Poljoprivrednici Kantona Sarajevo dali rok kantonalnoj Vladi da im do 15. februara isplati dugujuće podsticaje ili će izaći na proteste

Poljoprivrednici sa područja Kantona Sarajevo dali su rok kantonalnoj Vladi da im do 15. februara isplati dugujuće podsticaje u iznosu od ukupno 2,7 miliona KM ili će, kako su najavili, izaći na ulične proteste i preduzeti radikalne mjere.

Oni su s ciljem zaštite svojih prava najavili osnivanje jedinstvene organizacije, tim prije, jer su kantonalne vlasti u proteklom periodu iskorištavale razjedinjenost poljoprivrednika i u kompletnoj fiskalnoj godini isplatile tek 26 odsto obaveza prema njima.

"Ujedinićemo sve predstavnike poljoprivrednih proizvođača jer ovako dalje ne može", rekao je za "Dnevni avaz" predsjednik Udruženja proizvođača mlijeka Federacije BiH Mehmed Nikšić.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika Kantona Sarajevo Nedžad Bićo istakao je da su poljoprivrednici na području Sarajeva dovedeni u bezizlaznu situaciju, jer im vlast ne daje podsticaje, tako da ne mogu plaćati doprinose, koji su, opet, osnovni uslov za podsticaje. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE