• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povećana naknada za rođenje četvrtog djeteta

U Republici Srpskoj ove godine biće povećana jednokratna novčana naknada majkama za rođenje četvrtog djeteta sa 400 KM na 450 KM

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske ove godine će povećati jednokratnu novčanu naknadu majkama za rođenje četvrtog djeteta sa dosadašnjih 400 KM na 450 KM, dok će naknada za trećerođeno dijete ostati nepromijenjena i iznosiće 600 KM.

Budžetom Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske za ovu godinu na poziciji "Fond treće i četvrto dijete" predviđena su sredstva od 900.000 KM, namijenjena majkama kao jednokratna novčana naknada prilikom rođenja trećeg, odnosno četvrtog djeteta u tekućoj godini.

Novčana pomoć se isplaćuje majkama sa prebivalištem u Republici Srpskoj bez obzira na mjesto porođaja, kao mjera pronatalitetne politike Vlade Srpske, koja je predviđena Strategijom za razvoj porodice u Srpskoj, saopšteno je iz resornog ministarstva.

U saopštenju se dodaje da materijalni status porodice nema uticaja na ostvarivanje ove naknade, jer je riječ o klasičnoj pronatalitenoj materijalnoj mjeri.

Resorno ministarstvo isplaćuje naknadu posredstvom Javnog fonda za dječiju zaštitu majkama koje u tekućoj godini rode treće, odnosno četvrto dijete.

"U ovu naknadu nije uračunat iznos koji isplaćuje Javni fond za dječiju zaštitu na ime naknade za opremu novorođenčeta", poručuju iz resornog ministarstva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE