• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doboj: Opozicija napustila zasjedanje

Odbornici opozicije u Skupštini Doboja napustili su današnju sjednicu. Protest sedamdesetak pripadnika boračkih kategorija

Odbornici opozicije u Skupštini grada Doboj napustili su današnju sjednicu, koja je održana pod policijskom zaštitom zbog protestnog okupljanja sedamdesetak pripadnika boračkih kategorija pred zgradom lokalnog parlamenta.

Okupljeni pripadnici boračkih kategorija su mirnim protestima ukazali na loš položaj ove kategorije, čiji su predstavnici upozorili da će uslijediti masovniji protesti ukoliko gradska uprava ne počne razmatrati njihove zahtjeve.

S obzirom da pripadnici ove populacije nisu predali zahtjev za prisustvo sjednici, što je predviđeno novim Pravilnikom, obezbjeđenje ih je udaljilo.

Skupštinsko zasjedanje napustilo je 10 odbornika iz reda klubova SNSD-a i Socijalistička partija – Lista za Doboj zbog, kako su njihovi predstavici naveli, kršenja Poslovnika o radu Skupštine grada, propusta u radu skupštinske službe i načina usvajanja dnevnog reda.

Skupštinu je naknadno napustio i odbornik SDA Mihnet Okić koji je bio nezadovoljan zbog stavljanja van snage odluke o raspisivanju izbora za savjete mjesnih zajednica.

Predsjednik Gradskog odbora SP-a Srđan Todorović upozorio je predsjednika Skupštine grada Esmina Mahmutovića i odbornike da gradonačelnik svojim odlukama preuzima ingerencije lokalnog parlamenta i odbornika.

Predsjednik Skupštine grada Esmin Mahmutović rekao je novinarima da zakonitost rada Skupštine i njenih odluka mogu utvrditi predviđeni organi.

Na skupštini se obratio i predsjednik Skupštine gradske Boračke organizacije Doboj LJuban Topalović koji je pozvao odbornike da obrate veću pažnju na ovu kategoriju, te da će ukoliko ne budu razmotreni zahtjevi boračke organizacije uslijediti ozbiljniji i organizovaniji protesti.

U nastavku skupštinskog zasjedanja kojem je prisustvovalo 17 odbornika, razriješeni su načelnici Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Vedran Gligorić, Odjeljenja za izgradnju, obnovu i razvoj Mihailo Marković i Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Zlatko Spasojević.

Za načelnika Odjeljenja za boračku invalidsku zaštitu imenovan je Miro Hadžić, Odjeljenja za izgradnju, obnovu i razvoj Almir DŽamić, a za načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Slavko Kovačević.

Raspušten je i Upravni odbor Turističke organizacije Doboj, te je razriješen i član Nadzornog odbora Radio "Doboja" Davor Vidaković.

Javne opomene tokom skupštinskog zasjedanja dobilo je četiri odbornika - Srđan Todorović (SP), Zoran Blagojević i Sanja Vulić (SNSD) i Sreto Đurković (NDP).

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE