• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzla: Usvojena ostavka kantonalnog premijera

Kolegijum Skupštine Tuzlanskog kantona na današnjoj vanrednoj sjednici usvojio je ostavku koju je premijer Sead Čaušević podnio u vrijeme nereda

Uskoro će biti održana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj će biti verifikovana odluka i smijenjeni ministri u Vladi ovog kantona iz SDP-a, HDZ-a BiH, Stranke za BiH i ministar koji je imenovan na osnovu prijedloga poslanika Zorana Jovanovića.

Prije sazivanja sjednice kantonalne Skupštine, trebalo bi da bude organizovan sastanak sa predstavnicima grupe demonstranata kako bi se smirile tenzije i prevazišla novonastala situacija, prenose federalni mediji.

Predstavnici radnika pet firmi sa područja Tuzlanskog kantona zatražili su formiranje vlade eksperata koja će voditi Tuzlanski kanton do opštih izbora planiranih za oktobar.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je prihvatila na varednoj sjednici ostavku kantonalnog ministra unutrašnjih poslova Marija Šulente.
Kantonalni premijer Denis Lasić rekao je da je data saglanost za imenovanje direktora policije, odnosno komesara na period od jednog mjeseca i da je ta funkcija povjerena Draganu Brkiću.

Lasić je dodao da je policija sada kompletirana na svim nivoima.

On je naglasio da su huligani zloupotrijebili mirne proteste u Mostaru.

Policija u Mostaru sinoć nije reagovala dok je masa palila sedam institucija i pravila haos u gradu. Specijalnoj policiji nije imao ko da izda naredbu, jer nije bilo komesara zbog čijeg imenovanja su se sporile hrvatske i bošnjačke političke stranke u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

(Srna, Foto: Beta/AP, Darko Zabus)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE