• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Neshvatljiva Inckova izjava o trupama

Potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić ocijenio neshvatljivom izjavu visokog predstavnika u BiH Valentina Incka.

Potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić ocijenio je neshvatljivom izjavu visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da bi - ako stanje u BiH bude eskaliralo, trebalo, eventualno, razmisliti i o trupama EU, istakavši da to ne može biti rješenje za postojeće stanje u BiH.
"Prije svega, nije jasno da li bi te pojačane snage imale funkciju da se sa demonstrantima bore protiv vlasti, ili sa vlastima da se bore protiv demostranata", rekao je Tadić u Banjaluci.

On je dodao da ta izjava dolazi u momentu u kojem se stvara atmosfera straha u BiH i da se na taj način "želi reći da neko rješenje predstavljaju aktivnosti međunarodne zajednice kroz prošireno prisustvo evropskih vojnih snaga".

Tadić je istakao da je situacija u BiH, pogotovo u Federaciji BiH, u stanju ozbiljnog preispitivanja sadašnjih političkih odnosa, u kojoj dominira više tema.

On je ocijenio da u BiH ne postoje jednaki aršini za sve ljude koji su učestvovali u proteklom ratu i da se stalno stvaraju uslovi da se Republika Srpska osjeća poniženom kada je riječ o radu Suda i Tužilaštva BiH i saradnji pravosudnih institucija iz BiH sa okruženjem.

Tadić je napomenuo da se, s druge strane, stalno "tetoše pojedinci" koji su učestvovali u proteklom ratu na strani takozvane Armije BiH, te da se pokazuje razumijevanje za ono što su oni radili, iako je riječ o brutalnim i neoprostivim zločinima.

On upozorava da politički subjekti iz FBiH traže načina da se kriza iz FBiH prenese na Srpsku, o čemu svjedoče slučajevi u vezi sa generalima Manojlom Milovanovićem i Novakom Đukićem, Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, te nedavni medijski istup lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije povodom protesta u FBiH. 

(Srna, Foto: Arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE