• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dom naroda ne funkcioniše voljom Bošnjaka"

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Staša Košarac istakao da Dom naroda ne funkcioniše, prije svega, voljom bošnjačkih političara.

On je istakao da su kadrovi SDA najavili blokadu Doma naroda zbog jednostavne procedure usvajanja Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, što je dodatno usložilo ukupno funkcionisanje Parlamentarne skupštine BiH.

Košarac je sinoć za Alternativnu televiziju istakao da je obaveza da se zakon koji je prošao proceduru na Ustavnom sudu BiH nađe na dnevnom redu Doma naroda, te izrazio uvjerenje da će 17. februara sjednica Doma naroda biti nastavljena i da će biti omogućeno odlučivanje u skladu sa poslovnikom.

On je naglasio da će SNSD-a nastaviti kvalitetno da brani ustavnu poziciju Republike Srpske, da ovu stranku u svim aktivnostima prati DNS, te da je u posljednje vrijeme narušen odnos sa SDS-om, ali da je zajednički interes da se poštuju interesi Srpske.

Košarac je ocijenio da nije vjerovatno da OHR utiče na rješavanje krize u Domu naroda. "OHR nas veoma često dijeli u BiH i uvijek je saveznik političkim strankama u Federciji BiH. Smatram da OHR treba da ode iz ove zemlje, jer je itekako kontaminirao ukupne odnose u BiH", zaključio je Košarac.

(Srna, Foto: Arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE