• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Partnerski odnosi Beograda i Banjaluke

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio da se odnosi Srbije i RS baziraju isključivo na uvažavanju partnerstva.

Dodik je ocijenio je da "samo spekulanti konstruišu priču o ulozi Srbije koja će zarad ulaska u EU nekome 'zavrtati ruke'".

"Ne mogu da vjerujem da Srbija računa da će na evropskom putu morati da se uključi u neka regionalna rješavanja. To nije radila ni Hrvatska, ona na svom evropskom putu nije ugrozila nijedan nacionalni interes Hrvata u BiH", rekao je Dodik za beogradsku "Politiku".

Na konstataciju da je među njemačkim zahtjevima Srbiji i "pacifikovanje" Republike Srpske, Dodik je rekao da je moguće da ti zahtjevi postoje, ali da "oni prije svega pokazuju nerazumijevanje situacije".

Dodik je ponovio da nemiri u Federaciji BiH nemaju veze sa Republikom Srpskom, ali da će vjerovatno neko pokušati da to prikaže kao stanje u cijeloj BiH.

Predsjednik Srpske naveo je da je ambasadorima stranih zemalja rekao da je do ovakve situacije doveo promašaj međunarodnog faktora i njihovo dugoročno uplitanje i odlučivanje u BiH.

On ističe da postoji namjera da se u prvoj fazi destabilizuje, a u drugoj ukine Republika Srpska.

"I veoma je jasno na koji način se to propagira: raditi kontiunirano kroz ustavne promjene, a kada je Republika Srpska odlučna da to ne čini, onda se, evo, izazivaju nekakve socijalne tenzije. Nisu gladni ljudi zapalili zgrade po Sarajevu, Tuzli, Mostaru i ostalim gradovima, nego huligani koji su iskoristili patnju određenih ljudi", rekao je Dodik.

(Srna, Foto: Arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE