• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradski zvaničnici posjetili Zeleni vir

Predstavnici Gradske uprave Banjaluka i Puteva RS razgovarali su sa mještanima Zelenog vira koji su protestovali zbog čestih saobraćajnih nezgoda

Predstavnici Gradske uprave Banjaluka i preduzeća "Putevi Republike Srpske" jutros su posjetili dionicu puta Banjaluka – Čelinac u banjalučkom naselju Zeleni Vir, te razgovarali sa mještanima koji su u prethodna dva dana protestovali zbog čestih saobraćajnih nezgoda.

Posjeta je bila s ciljem pripreme sastanka koji će danas biti održan u Gradskoj upravi.

Mještani su protestima izrazili negodovanje zbog čestih saobraćajnih nezgoda na dijelu ovog magistralnog puta, gdje je prije nekoliko dana teško povrijeđen desetogodišnji dječak, te poručili da će blokirati ovu saobraćajnicu ukoliko ne bude povećana bezbjednost pješaka.

Načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne i stambene poslove, te pitanja saobraćaja Zoran Novaković rekao je da je jutrošnji izlazak na teren u cilju pripreme današnjeg sastanka zakazanog za 13.00 časova u zgradi Gradske uprave, naglasivši kako će sigurno iznaći adekvatno rješenje.

On je podsjetio da je ovaj put u nadležnosti Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske", ali da se nalazi na području grada, te zbog toga Gradska uprava ulaže napore da se dođe do adekvatnog rješenja za povećanje bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, a posebno pješaka.

Novaković je rekao da će danas sigurno doći do rješenja, te kaže da će učiniti šta je potrebno da se građani koji ovdje žive osjećaju bezbjedno.

On kaže da kratkoročne mjere zahtijevaju akciju u narenih tri do pet dana, a dugoročne podrazumijevaju izgradnju javne rasvjete, trotoara i postavljanje bezbjednosnih kamera.

"Nisam baš siguran da se vozači na ovom dijelu puta ponašaju po propisima i onome što saobraćajni znakovi pokazuju. Brzine kojima vozači ovdje prolaze su mnogo veće od dozvoljenih", rekao je Novaković.

Potpredsjednik Savjeta Mjesne zajednice Vrbanja Branko Milinković rekao je da je dogovoreno da se na današnjem sastanku donese adekvatno rješenje kako bi se povećala bezbjednost pješaka.

"Do trajnog rješenja biće urađeno adekvatno privremeno rješenje, kako bi se zaštitili pješaci, putnici, đaci i ostali", rekao je Milinković.

Milinković je rekao da će mještani nastaviti sa mirnim protestima uz mogućnost blokade saobraćaja ukoliko na sastanku ne bude udovoljeno njihovim zahtjevima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE