• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protest veterana RS?

Udruženje veterana Republike Srpske najavilo je proteste u RS ukoliko predsjednik RS Milorad Dodik ne shvati ozbiljno njihove zahtjeve.

"Lakomislena, naivna, pa čak i cinična izjava predsjednice Vlade Republike Srpske o tome da je Republika Srpska sređena i prijeteći ton poruke predsjednika Republike Srpske, kako će država naći mehanizme da spriječi pobunu, ne uklapaju se u zapovijest za odbranu Republike od prelivanja haosa iz Federacije BiH", kaže se u saopštenju.

Naprotiv, kako je ocijenilo to Udruženje, to je dodatno dolivanje ulja na vatru čiji su potpaljivači upravo nosioci vlasti na svim nivoima koji po svaku cijenu žele da održe državu na kriminalu, korupciji, nepotizmu i užasnom obrazovanju čije posljedice već dolaze na naplatu".

"Ma koliko se kleli u svoj patriotizam, nazivajući izdajnicima sve one koji više vjeruju svojim očima nego mirnodopskom busanju u grudi junačke, mi veterani Vojske Republike Srpske nećemo predati tapiju na Republiku, nego ih pozivamo da preduzmu prve korake da nam se ne desi Federacija", prenose RTV BN i portal Istinito.

Udruženje je uputilo 10 zahtjeva Miloradu Dodiku i vladajućem SNSD u kojima traži ostavku predsjednika boračke organiuacije Pantelije Ćurguza, jer ga je na tu funkciju, kako navodi, "predsjednik RS ustoličio bez ikakve ustavne obaveze".

"Ukoliko to predsjednik RS ne uradi najkasnije do 15. februara u 12. 00 sati, veterani Vojske Republike Srpske kreću u potpisivanje peticije pod nazivom: "Da nam se ne desi Federacija" u kojoj će ostavka Pantelije Ćurguza ostati prva od deset tačaka pripremljene peticije.

Oni traže od nosilaca funkcija u RS da na sve sastanke, na koji se pozivaju predstavnici boračkih kategorija, učestvuju i predstavnici veterana Vojske Republike Srpske.

Veterani traže od Dodika da najkasnije do prvog marta opozove Ranka Škrbića, ambasadora u Beogradu i prepusti ga organima gonjenja i time da prvi znak dobre volje da kao predsjednik RS ne ignoriše svoj narod.

Veterani traže nedvosmislenu podršku svih struktura vlasti i opozicije da čvrsto stanu iza Ministarstva unutrašnjih poslova koje u prioritet mora uzeti predmete pljačkaške privatizacije i krenuti u konačni obračun sa tajkunima koji su na radničkoj muci i prevari stvorili imperije u zemlji i inostranstvu.

"Ne želimo fabrikovati zahtjeve nego ispitati volju nosilaca vlasti u RS koju smo im poverili na čuvanje, da li stvarno
čuvaju Republiku Srpsku ili armiranu kriminalnu strukturu i svoje poslušnike", navodi se u saopštenju.

Za razliku od svih plaćenih republičkih i državnih službi mi smo "Ulicu i motke“ predvidjeli, kao što i ostavku koordinatora policijskih struktura na nivou BiH vidimo kao uvod u ponovno postavljanje reforme policije na dnevni red, ističe se u saopštenju.

Strategija i taktika su prije svega vojne discipline i mi ih jako dobro razumijemo. Zato morate znati predsjedniče RS da su nam i vaša strategija i taktika kao i ciljevi svih političkih vođa u Republici Srpskoj, providne. Zato u pametite se funkcioneri! Dok svu vojsku pogubili niste", kaže se u saopštenju Udruženja veterana Vojske RS.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE