• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SBB: Nikšić pogrešno tumači zakone

Iz kabineta SBB-a stiglo saopštenje, koje je reakcija na poziv Nikšića Radončiću da da ostavku.

„Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić ima nerješive probleme sa privatizacijama i sistemskom korupcijom, opljačkanim narodom, a ne ministrom bezbjednosti Fahrudinom Radončićem koji neće, čak i kada bi imao zakonska ovlaštenja, da ohrabruje policiju za tuču sa narodom“, saopšteno je danas iz Saveza za bolju budućnost BiH, čiji je Radončić lider.

U saopštenju se ističe da Ministarstvo bezbjednosti BiH, i to je striktno regulisano Zakonom koji Nikšić namjerno pogrešno tumači, ne odgovara za javni red i mir, već je to isključiva odgovornost federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova i kantonalnih policija.

U odgovoru na današnje Nikšićevo otvoreno pismo Radončiću, poručuje se da Nikšić nikoga ne plaši terorizmom, jer je to "podvala u istom stilu u kojem je Nikšić gladnom narodu javno podmetnuo da dila 12 kilograma narkotika".

Nikišić je optužen da upravlja novcem "Elektroprivrede", "Telekoma" i "Autocesta", odakle se korupcijski crpe ogromne pare u lične i stranačke svrhe.

SBB tvrdi da je Nikšić tri godine uporno skrivao najveće poreske dužnike i najveće plate u javnom sektoru koje su na kraju morale biti otkrivene poslaničkim pritiskom SBB-a.

"Varanje naroda da je u autoceste uloženo 1,2 milijarde KM dobra je prilika da se javnost podsjeti kako Nikšić i družina grade najskuplji kilometar autoputa u Evropi, kako odjednom nestaju tuneli i vijadukti koji se plaćaju turskom izvođaču `Čengiz`, i kako tužilaštvo otkriva beskrupuloznu krađu na debljini asfalta", navodi se u brojnim optužbama na račun premijera Federacije.

U saopštenju iz SBB se navodi da su Fahrudin Radončić i `Avaz` napravili najljepše objekte u Sarajevu, na kojima su radile hiljade domaćih građevinara, a Nikšić, sa ogromnim budžetskim novcem i dalje drži Vladu FBiH kao podstanara, i kao generalni sekretar SDP-a "sam sa sobom, odnosno premijerom Nikšićem, potpisuje ugovor o mjesečnom zakupu vrijednom na hiljade maraka, koje njegovoj stranci praktično plaćaju građani danas okupljeni oko Vlade FBiH".

SBB je na pozvao Nikšića da, zajedno sa svojim ministrima, napusti fotelju i ode kući.

Premijer FBiH Nermin Nikšić pozvao je ministra bezbjednosti BiH Fahrudina Radončića da podnese ostavku i ocijenio neodgovornim i nedržavničkim njegove tvrdnje da ministarstvo na čijem je čelu nije imalo nadležnosti da djeluje tokom nereda u FBiH u kojima su bili ugroženi imovina i životi.

Nikšić u otvorenom pismu dostavljenom medijima podsjeća Radončića da je Ministarstvo bezbjednosti, prema Zakonu o ministarstvima i drugim organima uprave BiH, nadležno i za "organizaciju i usaglašavanje aktivnosti entitetskih ministarstava unutrašnjih poslova i Brčko distrikta u ostvarivanju bezbjednosnih zadataka u interesu BiH".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE