• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ešton: BiH tapka u mjestu

Nasilni protesti uslijedili su zbog frustracije ekonomskom situacijom u BiH, ocijenila je visoki predstavnik EU Ketrin Ešton.

Eštonova je u govoru u Komitetu za spoljne odnose Evropskog parlamenta podsjetila da je stopa nezaposlenosti u BiH 40 odsto i da je bez posla veliki broj mladih.

"Iako nikada ne možemo zanemariti nasilje ni pod kojim okolnostima, jasno je da sada treba pokazati istinsko rukovođenje, koje su željeli da vide mnogi od nas koji prate situaciju, ne samo u Sarajevu, nego i šire, kako bi zemlja krenula naprijed", rekla je Eštonova.

Ona je dodala da je u zemljama regiona ostvaren "značajan napredak na njihovom putu ka EU" i kao "odgovor na političke i ekonomske potrebe njihovog naroda".

"Čini se da BiH tapka u mjestu", ocijenila je visoki predstavnik EU za spoljnu politku i bezbjednost.

Ona je dodala da su "uloženi veliki napori" i pohvalila zalaganje komesara EU za proširenje Štefana Filea na slučaju "Sejdić-Finci", ali da "treba učiniti više".

Eštonova je rekla da je u toku diskusija unutar EU, sa državama članicama, Evropskom komisijom i partnerima Unije, uključujući SAD.

"Imamo snažno prisustvo na terenu, stvarno regionalno rukovođenje. Sastali smo se sa predstavnicima zemalja kandidata sinoć i to je bila jedna od tema razgovora, ali treba učiniti više", rekla je Eštonova.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE