• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas sunčano u cijeloj BiH

U cijeloj BiH danas će biti sunčano vrijeme, sa malom do umjerenom oblačnošću.

Najviša dnevna temperatura od četiri do devet, na jugu i sjeveru od 10 do 13 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutro je hladnije i malo do umjereno oblačno, a na jugu i istoku pretežnno oblačno.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u sedam časova: Bjelašnica minus šest, Drinić minus pet, Bihać i Kupres minus četiri, Banjaluka minus dva, Sokolac i Tuzla minus jedan, Doboj i Nevesinje nula, Prijedor, Novi Grad, Bijeljina i Zenica jedan, Sarajevo dva, Srebrenica i Zvornik tri, Višegrad četiri, Bileća pet, Trebinje šest, Mostar sedam i Neum osam stepeni Celzijusovih.

Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj gusta magla smanjuje vidljivost, a na pravcu Karanovac - Crna Rijeka vidljivost je smanjena na 50 do 100 metara.

Vozi se po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a u višim krajevima moguća je poledica, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, pa treba biti oprezan na pravcima Karanovac - Crna Rijeka -Mrkonjić Grad, Foča - Gacko,preko prevoja Čemerno i Brod na Drini - Dobro Polje.

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme i da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, a danas će se petnaestominutne obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas od 7.00 do 17.00 časova. Alternativni pravac za vrijeme obustave je regionalni put Doboj -Modriča.

Do 1. jula trajaće radovi na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, dionica Prnjavor - Doboj, gdje je izmijenjen režim saobraćaja na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka, opština Prnjavor, a saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Do 30. aprila trajaće deminiranje na regionalnom putu Doboj - Maglaj, od mjesta Potočani do mjesta Pridjel Gornji, te od Ševarlija do mjesta Misurići, zbog čega od osam do 16 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja, a zatim će se vozila propuštati 15 minuta.

U većem dijelu Federacije BiH jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Snijeg koji je tokom noći padao u višim planinskim predjelima nije se zadržao na kolovozu.

Magla smanjuje vidljivost dolinom rijeke Bosne, kao i na putnom pravcu Neum -Stolac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE