• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OHR isključio Šarovića iz Senata RS

Prva sjednica Senata Republike Srpske održaće se u petak, 15. maja, ali će umjesto 42 biti imenovan 41 senator.

 OHR isključio Šarovića iz Senata RS Izvor: MONDO

Služba predsjednika RS koja je i izabrala senatore, sa funkcije senatora je i prije imenovanja smijenila bivšeg predsjednika RS Mirka Šarovića, piše "Glas Srpske".

Njegovo isključenje iz Senata u Kabinetu predsjednika RS objašnjavaju time što se "potkrala greška u tekstu objavljenom u Službenom glasniku u odnosu na originalni tekst odluke o imenovanju", odnosno, greškom se pojavilo ime Šarovića.

U Kancelariji visokog predstavnika, međutim, kažu da su poslali pismo predsjedniku RS Rajku Kuzmanoviću u vezi sa imenovanjem Šarovića.

"Imenovanje Šarovića u Senat RS predstavljalo bi kršenje odluke visokog predstavnika koja je donesena u skladu sa Aneksom 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir i pod autoritetom brojnih rezolucija Savjeta bezbjednosti UN", rekli su u OHR-u.

Prema toj odluci, Šarović je smijenjen sa funkcije koju je obavljao u SDS-u i zabranjeno mu je vršenje bilo koje službene, izborne ili imenovane javne funkcije, osim u slučaju kada visoki predstavnik odluči drugačije.

"Na sjednici u petak senatori će položiti zakletvu, biće im uručene odluke o imenovanju i konstituisan Senat, a govor će držati predsjednik Kuzmanović", rekao je generalni sekretar Kabineta predsjednika RS Mile Dmičić. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE