• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završen Plenum građana Sarajeva

Završen je drugi sastanak Plenuma građana Sarajeva na kojem su definisani zahtjevi koji će biti upućeni prema Skupštini KS.

Amfiteatar Doma mladih je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a građani i građanke Sarajeva su iznijeli svoje zahtjeve i prijedloge, prenosi Klix.ba.

Hitno uspostavljanje ekspertske Vlade KS prvi je zahtjev koji će biti upućen na Skupštinu.Hitna revizija plata i privatizacije u KS je takođe zahtjev koji će biti upućen na Skupštinu KS.

Građani traže da se svima koji se finansiraju iz budžeta do izbora u oktobru bude plaća od 600 KM. Da se socijalnim slučajevima omogući pomoć u iznosu od 400 KM mjesečno i hitno pokretanje postupaka protiv političara koji su se obogatili na nezakonit način.


Građani traže formiranje komisije koja će pratiti rad nove vlade. Ponovljen je zahtjev da se privedeni i saslušani demonstranti ne terete za terorizam.

Jedan od govornika pozvao je prisutne da glasaju o tome ko je za smjenu VLade Federacije BiH. Većina je glasala za, ali su se složili da je za smjenu Federalne vlade potrebno ujedinjenje svih kantona.

Plenumu je prisustvovalo blizu 1000 građana.

Treći sastanak biće održan sutra u 17:30 u Domu mladih u Sarajevu.

(MONDO, Foto: Klix.ba)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE