• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opoziv Pećanca pred parlamentom RS

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović zatražiće izjašnjavanje o opozivu generalnog konzula BiH u SAD Brane Pećanca.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović najavio je da će Narodnoj skupštini Republike Srpske sutra biti podnesen zahtjev za održavanje sjednice na kojoj će biti zatraženo izjašnjavanje o opozivu generalnog konzula BiH u SAD Brane Pećanca.

"Imamo iskustva s tim i nećemo se prevariti", rekao je Radmanović novinarima u Banjaluci.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je nedopustivo ponovno preglasavanje člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića i da to govori o BiH u kojoj se želi majorizacija.

"Zbog toga je BiH neodrživa. Imamo odlučnog člana Predsjedništva BiH koji će bez oklijevanja potegnuti mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa i parlament Srpske koji će stopirati odluku o opozivu generalnog konzula BiH u SAD Brane Pećanca", rekao je novinarima Dodik.

On je podsjetio da je Radmanović četiri ili pet puta do sada zatražio zaštitu vitalnog nacionalnog interesa za razliku od SDS-ovih članova Predsjedništva BiH koji nisu smjeli da pomisle o tome.

Prilikom jučerašnjeg glasanja o opozivu generalnog konzula BiH u SAD Brane Pećanca, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović je preglasan.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da nije postignut konsenzus, te da je sa dva glasa za - predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željko Komšić i bošnjačkog člana Bakira Izetbegovića - i jednim protiv - Radmanovića - donesena odluka o razrješenju Pećanca sa dužnosti generalnog konzula.

Komentarišući najavu SDA da će potegnuti inicijativu za smjenu ministra bezbjednosti BiH Fahrudina Radončića, Dodik je rekao da je to unutrašnje bošnjačko pitanje.

Dodik je podsjetio da Savjet ministara nije vlada BiH, da se ne bira nego sastavlja.

"Uvijek kada srpska strana ima natpolovičnu većinu poslanika u Predstavničkom domu BiH koja može da podrži ljude u Savjetu ministara, treba da se poštuje, pa tako i ovaj put. Bošnjaci imaju određen broj svojih poslanika i ukoliko se manifestuje bošnjačka većina za njegovu smjenu nemamo nijednog razloga da to ne podržimo", kaže Dodik.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE