• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deseti dan protesta u FBiH

Protesti građana, nezadovoljnih životnim standardom i ponašanjem političkih elita, održani su i danas u FBiH.

Sarajevski demonstranti su se razišli. Počeo je plenum građana Sarajeva u Domu mladih.

Nekoliko stotina građana Sarajeva blokiralo je danas saobraćaj pred zgradom Predsjedništva BiH zahtijevajući smjenu svih nivoa vlasti kao i preispitivanje imovine političara.

Federalna policija je predložila demonstrantima da se premjeste na plato Skenderije, gdje bi ih oni osiguravali, te tako omogućili da se saobraćaj odvija normalno. Međutim, kada su taj prijedlog prenijeli ostalim demonstrantima, došlo je čak i do manjeg sukoba u kojem su se dvojica demonstranata međusobno potukla. Tada je odlučeno da će, ipak, ostati na istoj lokaciji do sastanka Plenuma građana u 17:30 časova, prenose federalni mediji.

Okupljeni demonstranti su pozvali sve građane da bez obzira na vrijeme, situaciju i okolnosti dođu na proteste i pokažu jedinstvo.

Atmosfera u Mostaru je napeta ne zbog protesta koji su prerasli u mirne demonstracije već zbog "pravog rata" koji se vodi na društvenim mrežama, a u kojima se prijeti rušenjem krsta na brdu Hum, iznad Mostara.

Oko stotinu demonstranata blokiralo je danas najveću raskrsnicu kod Španskog trga u Mostaru i skandiralo: "dole Vlada", "ostavke", "lopovi", ali svi pozivaju na mir.

Nakon što su pripadnici policije sugerisali demonstrantima da u roku od 5 minutra deblokiraju raskrsnicu oni su se povukli i uspostavljen je saobraćaj.

Redakcija zagrebačkog Večernjeg lista dobila je nekoliko imejlova sa prijetnjama na društvenim mrežama.

Građanin koji se predstavio punim imenom i prezimenom napisao je da je krst više Mostara ruglo i da predstavlja politički krst koji nema ni najmanju vezu sa nekom duhovnošću.

Nezadovoljni građani Zenice, koji su proteklih dana protestvovali ispred zgrada Zeničko-dobojskog kantona i Općine Zenice, danas su umjesto okupljanja na ulici održali sjednicu plenuma građana u sportskoj dvorani Bilimišće, pišu federalni mediji.

(MONDO, Foto: Dnevni avaz)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE