• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OEBS: Ohrabrujuća pojava plenuma građana

Zamjenik šefa Misije OEBS-a u BiH Nina Suomalainen izjavila je danas u Sarajevu da OEBS smatra ohrabrujućom pojavu plenuma građana u FBiH

Zamjenik šefa Misije OEBS-a u BiH Nina Suomalainen izjavila je danas u Sarajevu da OEBS smatra ohrabrujućom pojavu plenuma građana u Federaciji BiH (FBiH) i pozvala na dijalog između plenuma građana i institucija vlasti.

"Smatramo da je pojava plenuma ohrabrujuća zato što se na jednom mjestu prikupljaju svi problemi koji tište ljude", objasnila je Suomalainenova i dodala da se u OEBS-u nadaju da će to pomoći da se na jednom mjestu skupe pitanja i da se pokušaju naći rješenja za njih.

Ističući da OEBS pomno prati događanja u vezi sa protestima, ona je ponovila podršku OEBS-a slobodi govora i okupljanja, te slobodi da se na mirnim protestima izrazi mišljenje.

"Osuđujemo upotrebu nasilja u ostvarivanju bilo kojeg od tih ciljeva koji se tiču slobode okupljanja i slobode izražavanja mišljenja", rekla je Suomalainenova novinarima.

Ona je u ime OEBS-a pozvala na dijalog između plenuma građana i organa vlasti s obzirom da se zna da postoje mnoge ekonomske teškoće koje ljudima predstavljaju problem.

"Pozivamo da se na miran način izražavaju stavovi i da se uđe u dijalog u cilju pronalaska rješenja", poručila je Suomalainen.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE