• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje su predmeti iz Geodetske uprave?

Iz banjalučke područne jedinice Geodetske uprave preko noći je nestalo 13 zemljišno-knjižnih predmeta.

Formirana je i komisija koja je to utvrdila, ali se zvanično ne zna koji su to predmeti, piše "Euro Blic".

Bivši direktor Geodetske uprave Tihomir Gligorić juče je u ime svoje novoosnovane stranke Srpska alternativa poslao saopštenje za medije u kojem ističe da je gotovo sigurno da se radi o predmetima "Poljoprivredna škola", "Dom Rada Vranješević", "Autoprevoz", "Fruktona", "Cvjećar", te osam predmeta GP "Krajina", tzv. Banjalučko polje.

Riječ je o predmetima koji su mjesecima bili u centru pažnje javnosti jer istražni organi provjeravaju sumnje da je nanesena šteta gradu Banjaluka, a u korist nekoliko biznismena.

Tek imenovani v.d. direktora Geodetske uprave Miloš Komljenović nije mogao ni da potvrdi ni da demantuje ovu informaciju.

"U Geodestkoj upravi sam se prvi put pojavio 13. februara, a danas je primopredaja dužnosti", rekao je kratko Komljenović i dodao da je upoznat s tim da istražioci svakodnevno kopiraju dokumentaciju iz GU.

"Euro Blic" piše da je listu nezvanično potvrđeno "nekoliko nevjerovatnih informacija". Naime, šefica Područne jedinice Banjaluka, nakon što se jedan radnik nije na poslu pojavio 22 dana, sa članovima komisije ušla u njegovu zaključanu kancelariju i tom prilikom je nađeno 430 predmeta i sudski prijemni pečat Osnovnog suda Banjaluka, što je konstatovano u zapisniku. Među tim predmetima, kako se saznaje, nije bilo 13 spornih.

U banjalučkoj područnoj jedinici GU postoji video-nadzor, ali se pretpostavlja da je uništen.

"Euro Blic" navodi da su mahinacije sa zemljištem počele da izlaze u javnost neposredno prije nego što je Gligorić smijenjen s pozicije direktora GU u aprilu prošle godine. Sve je krenulo kada je novo rukovodstvo banjalučkog Doma za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević" posumnjalo da im je nezakonito oduzeto to zemljište, zatim je izbila afera oko nepokretnosti u centru grada jer je "Autoprevoz" nelegalno uknjižio cijeli javni parking i prostor gdje se nalazi Muzej savremene umjetnosti. Klupko je počelo da se otpetljava pa se saznalo i za sumnjive zamjene lokacija Poljoprivredne škole s biznismenom Budimirom Stankovićem, piše "Euro Blic".

Većinu predmeta istražuju policija i Okružno banjalučko tužilaštvo.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE