• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

General Đukić kod predsjednika Dodika

Predsjednik RS Milorad Dodik primio je danas u Banjaluci generala Vojske RS u penziji Novaka Đukića, nezvanično saznaje Srna.

General Đukić i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Pantelija Ćurguz danas nešto poslije 13.00 časova viđeni su da su ušli u Palatu Republike.

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH sutra će početi obnovljeni postupak u predmetu "general Đukić", kada će odbrana iznijeti nove činjenice i dokaze o zločinu nad civilima u Tuzli.

Ustavni sud BiH usvojio je 23. januara apelaciju Novaka Đukića, utvrdio povredu njegovih prava iz člana 7 stav 1 Evropske konvencije i ukinuo drugostepenu presudu Suda BiH iz 2009. godine kojom je osuđen na 25 godina zatvora za ratni zločin nad civilima u Tuzli.

Ustavni sud BiH naložio je Sudu BiH da po hitnom postupku donese novu odluku u skladu sa članom 7 stav 1 Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH je 14. februara donijelo rješenje kojim se Đukiću obustavlja izvršenje kazne zatvora i pušten je na slobodu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE