• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORS-u prioritet očuvanje slobode Srpske

Boračka organizacija RS zalagaće se u narednom periodu za očuvanje slobode i ustavnog poretka Srpske, kao što je to činila i do sada.

Ovo je jedan od zaključaka plenarne sjednice Predsjedništva BORS-a. Član skupštine BORS-a Milika Radović rekao je nakon sjednice da je zaključeno i da rukovodstvo BORS-a ostaje na fonu provođenja već raspisanih redovnih izbora u ovoj organizaciji.

"Svi rukovodioci BORS-a, na čelu sa njenim predsjednikom, do kraja mandata moraju da budu 100 odsto posvećeni interesima BORS-a i da sve svoje nastupe i radnje i djela posvete dobrobiti, jačanju i jedinstvu BORS-a", dodao je Radović.

Predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida i zamjenik predsjednika BORS-a Miko Škorić rekao je novinarima da je opšti zaključak na sjednici da se u saradnji sa Vladom i resornim ministarstvom u toku ove godine u potpunosti realizuje ranije započeti Program stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija.

Škorić je napomenuo da unutar BORS-a neće biti nikakvih vanrednih izbora, ističući da će do polovine marta biti održani izbori na nivou mjesnih zajednica, do kraja maja na nivou opštinskih boračkih organizacija, te do kraja juna izbori nove skupštine i predsjednika BORS-a.

Član Predsjedništva BORS-a Dražan Perendija rekao je novinarima da je prevashodni cilj BORS-a očuvanje ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Srpske.

"Zalažemo se i za jedinstvo unutar BORS-a. Poznato je da postoje ataci pojedinog nevladinog sektora koji nama ne pripadaju, a kojima se pokušava uticati na naše uređenje, ubrzanje izbora i smjenu rukovodstva unutar BORS-a", dodao je Perendija.

On je poručio da te nevladine organizacije ne treba da se miješanju u rad i izbore unutar BORS-a, ističući da je već započeta izborna procedura u 23 opštinske boračke organizacije i da je plan da se izbori u opštinskim, regionalnim organizacijama i BORS-u okončaju do 30. juna.

"BORS od institucija vlasti Srpske traži maksimalno angažovanje u pogledu zaštite i primjerenih novčanih sredstava za odbranu generala Novaka Đukića i Manojla Milovanovića", rekao je Perendija.

Sjednici Predsjedništva BORS-a prisustvovao je i pomoćnik ministra za boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske Duško Milunović.

(Srna, Foto: Arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE