• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koštunica o nestabilnosti u FBiH

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica rekao u Andrićgradu da nestabilnost u FBiH ne može biti razlog za promjene Dejtonskog sporazuma.

Koštunica je izjavio nakon susreta sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i proslavljenim režiserom Emirom Kusturicom, da u trenutku kada je kriza zahvatila FBiH, imponuju stabilnost i mir u Srpskoj.

"Potreban je i unutrašnji mir u Republici Srpskoj i konsenzus u ovom trenutku, a srpski narod s druge strane Drine je i srcem i dušom uz Srpsku i na svaki način će podržati ono što treba da sačuva mir i stabilnost u ovom kutku naseljenom srpskim narodom", istakao je Koštunica.

Naglasivši da je najveći državni interes Srbije da brine o Republici Srpskoj i čuva je, Koštunica je dodao i da za srpski narod nema veće sreće i obaveze od očuvanja Srbije i Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica bio među prvima koji je podržao ideju izgradnje Andrićgrada.
Dodik je izjavio da je odnos Koštunice prema Republici Srpskoj uvijek bio pozitivan, snažan i da je to uvijek bilo bez oklijevanja.

"Drago mi je što sada možemo da pokažemo da nismo tada pogriješili i da se nismo prevarili kada smo procjenjivali naše mogućnosti da sve ovo uradimo u kratkom roku", istakao je Dodik nakon što je zajedno sa Emirom Kusturicom i delegacijom DSS-a obišao Andrićgrad i njegove znamenitosti.

Kusturica je izrazio zadovoljstvo što su Dodik i on, sa prijateljima, do sada uspjeli da završe gotovo 80 odsto izgradnje Andrićgrada.

On je istakao da sa Koštunicom dijeli divno iskustvo u vrijeme kada je bio predsjednik Vlade Srbije.

"Tada smo Mokru Goru formirali kao park prirode i tako je odbranili od invazije divljeg kapitalizma koji je u toj fazi razvoja Srbije bio glavni problem", rekao je Kusturica.

Koštunica je izrazio zadovoljstvo što vidi kako se i Drvengrad i Kamengrad podižu i šire.

(MONDO/agencije, Foto: Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE