• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manji broj demonstranata u Sarajevu

Ispred zgrade Predsjedništva BiH i danas su se okupili nezadovoljni građani koji već 19. dan protestuju tražeći ostavke nadležnih.

Kako javlja reporter portala Klix.ba na današnjim protestima ispred zgrade Predsjedništva BiH okupilo se oko stotinjak građana koji su odmah blokirali saobraćajnicu.

Kao i prethodnih dana, demonstranti su "naoružani" transparentima i pištaljkama, uzvikuju "ostavke" i "lopovi", te pozivaju i druge građane da im se pridruže i izraze svoje nezadovoljstvo postojećim stanjem u zemlji.

Skupština Kantona Sarajevo prihvatila je danas zahtjev Plenuma građana Sarajeva za formiranje ekspertske Vlade Kantona.

Održan protest ispred zgrade Skupštine HNK

Oko 50 građana Mostara okupilo se u podne ispred zgrade Skupštine Hercegovačko-neretvansog kantona, gdje su uz zvižduke i povike "dole vlada", još jednom zatražili ostavku kantonalne Vlade.

Predstavnici Plenuma građana i građanki Mostara ponovili su svoje zahtjeve upućene Skupštini HNK: smjena Vlade HNK, ukidanje paušala i beneficija političarima, kao i usklađivanje njihovih plata s prosječnim radničkim platama, zatim usvajanje zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i porodica s djecom te službeni i zvještaj županijskog MUP-a o izgredima na protestu u Mostaru 7. februara.

Predsjednik Skupštine HNK Ramiz Jelovac (SDA) prošle je sedmice podnio ostavku, dok je predsjednik Vlade HNK Denis Lasić (HDZ BiH) ranije kazao kako nema namjeru odstupiti sa svoje dužnosti.

Protesti u Mostaru nastaviće se danas u 16 sati na Španskom trgu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE