• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanton Sarajevo dobija vladu eksperata

Poslanici u Skupštini Kantona Sarajevo na sjednici jednoglasno usvojili zaključke Kolegijuma, koji je podržao zahtjeva Plenuma.

Zaključeno je da bude formirana vlada eksperata, izvršena revizija plaća i beneficija nosilaca izvršne i zakonodavne vlasti, kao i revizija privatizacije te formirana komisija za utvrđivanje činjenica o dešavanjima 7. februara, kada su zapaljene zgrade Vlade Kantona Sarajevo, opšine Centar i Predsjedništva BiH, javljaju Nezavisne.

Poslanici Saveza za bolju budućnost (SBB) danas su napustili sjednicu Skupštine KS, uz obrazloženje da podržavaju sve zahtjeve građana te da oni nisu učestvovali u vlasti u proteklih 20 godina.

"Tužilaštvo mora hitno početi da radi svoj posao. Privatizacija je uništila ovaj kanton. Oni koji su bili na vlasti znaju da postoji korupcija u zapošljavanju. A sve se to radilo dok su na vlasti bili SDA, SDP i Stranka za BiH", kazao je zastupnik Kenan Ademović (SBB) i dodao da ta stranka neće više učestvovati u radu Skupštine dok je ovakva situacija.

Elmedin Konaković (SDA) je kazao da bježanje od problema nije rješenje te da svi moraju biti dosljedni.

"Imamo odgovornost da radimo svoj posao. Zaključci Plenuma su šturo napisani i sada mogu reći još deset stvari koje je potrebno riješiti", dodao je Konaković.

Na dnevom redu Skupštine KS bio je i Nacrt budžeta KS u iznosu od 775 miliona KM, ali do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" još nije bio usvojen.

A na protestima ispred zgrade Predsjedništva BiH juče se okupilo stotinak građana koji su odmah blokirali saobraćajnicu, a zatim i raskrsnicu kod Higijenskog zavoda. Puštali su tramvaje da saobraćaju, ali nisu dozvoljavali građanima da stoje na stajalištima.

Mirjana Malić, predsjedavajuća Skupštine KS, uputila je danas, u ime Skupštine, zahtjev demonstrantima da deblokiraju glavnu saobraćajnicu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE