• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Borci neće nikakva proljeća"

Potpredsjednik BORS-a tvrdi da ova organizacija želi bolji položaj boraca, ali da nije za "nekakva proljeća, sarajevske ili kijevske događaje".

Miko Škorić je istakao da je borcima, kao patriotama, jasno ko stoji iza toga.

"Nije ovo sada ni mjesto ni vrijeme da tako rješavamo probleme koje imamo", istakao je Škorić.

On je dodao da poboljšanje položaja boračkih kategorija BORS traži kroz zakone, napominjući da nije u potpunosti zadovoljan zakonom koji je donesen 2012. godine, te da treba vršiti njegove izmjene, pa i promjenu, kada se steknu uslovi.

"Nijedno pitanje koje čujemo sa nekih zborova, pa i ovog poslednjeg u parku 'Mladen Stojanović', nije nepoznato svakom od organa, od predsjednika Republike Srpske, premijera, Vlade Srpske i resornog ministra. Sve su to pitanja koja smo i mi postavljali i iza kojih stojimo. Riječ je samo o metodu i načinu kako želimo da se ta pitanja rješavaju", naglasio je Škorić, koji je prisustvovao Skupštini šamačke Boračke organizacije, na kojoj je donesena odluka o raspisivanju izbora.

On je podsjetio da je BORS u proteklom periodu, osim boljem položaju boraca, posveto pažnju i očuvanju Srpske. "Potreba za kontinuirano očuvanje Republike Srpske kao tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i kao patriotske potrebe svakog čovjeka koji živi na ovim prostorima sve je veća kada vidimo da je neargumentovano i neosnovano napadaju, što je prisutno i ovih dana", istakao je Škorić.

On je ponovio da BORS nije saglasan sa dosadašnjim funkcionisanjem Tužilaštva i Suda BiH, te da je o tome obavijestio i zvanične predstavnike na nivou BiH.

"Tražimo pod hitno fundamentalne promjene u tom dijelu, jer ispadamo najgenocidniji narod u Evropi, a to nije tačno. Tražimo da vlast preduzme određene aktivnosti koje će ovo stanje promijeniti", naglasio je Škorić.

Skupštini šamačke Boračke organizacije, na kojoj su usvojena i dokumenta za prošlu i ovu godinu, prisustvovao je i potpredsjednik BORS-a Stanislav Jungić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE