• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšeno šest krijumčara migranata

Pripadnici Sipe danas su u akciji "Roud" na području Tuzlanskog kantona uhapsili šest osoba zbog krijumčarenja migranata.

Akcija je izvedena po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, a uhapšene su osoba čiji su inicijali E.M, E.M, N.S, Z.O, S.M. i D.Ž. zbog sumnje da su počinili krivično djelo ogranizovanog kriminala u vezi sa krijumčarenjem ljudi. Za dvije osobe još se traga, saopšteno je iz Sipe.

Navedene osobe osumnjičene su da su od septembra do novembra 2012. godine iz BiH u Njemačku ilegalno preveli najmanje 11 državljana Turske, za šta su pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 20.000 evra.

U okviru akcije "Roud" izvršeni su pretresi objekata na 11 lokacija na području Tuzlanskog kantona i Pelagićeva s ciljem pronalaženja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti veći broj mobilnih telefona, SIM kartice, razne evidencije, bilješke, potvrde o slanju novca i drugi predmeti.

Navedene aktivnosti realizovane su uz asistiranje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona i MUP-a Republike Srpske.

Uhapšeni su privedeni u službene prostorije Sipe, regionalna kancelarija Tuzla, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će shodno uputstvima nadležnog tužioca biti odlučeno o njihovom daljem statusu.

(Srna/MONDO, foto arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE