• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Igmanu zatvorenicima sjekli uši?

Na suđenju Dževadu Salčinu i Nedžadu Hodžiću za zločine nad Srbima na Igmanu, svjedok Tužilaštva BiH naveo da je Struja odsjekao uvo zarobljeniku

Na suđenju Dževadu Salčinu, zvanom Struja, i Nedžadu Hodžiću za zločine nad srpskim civilima na Igmanu, opština Hadžići, svjedok Tužilaštva BiH Ekrem Madeško naveo je da se u Tarčinu pričalo da je Struja odsjekao uvo ratnom zarobljeniku. U izjavi iz istrage, koju je predočio tužilac Vladimir Simović, navedeno je da je Madeško rekao da se pričalo da je Dževad Salčin zvani Struja odsjekao uvo zarobljeniku, prenosi Birn.

Tokom unakrsnog ispitivanja Odbrane, Madeško je pojasnio da je u istrazi spomenuo osobu pod nadimkom Struja, ali ne i Salčina, jer nije ni znao ime pripadnika jedinice "Zulfikar" kojeg su svi oslovljavali po nadimku Struja.

Salčinov branilac Kerim Čelik prigovorio je na zapisnik, navodeći da je "očito da su stručni saradnici prilikom ispitivanja sugerisali na Salčina".

Madeško je potvrdio da je čuo da su osim Salčina još nekoga zvali nadimkom Struja, ali ne zna koga. Salčinu i Hodžiću se sudi za mučenje, premlaćivanje i seksualno zlostavljanje zatvorenika 1993. godine.

Suđenje će biti nastavljeno 13. marta.

(Srna, Foto: Ilustracija)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE