• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ratni veterani: Izlazimo na proteste!

Predstavnici Udruženja ratnih veterana saopštili da sutrašnji protestni skup u Banjaluci nema nikakve veze s proslavom Dana nezavisnosti BiH u FBiH.

Oni su tako odgovorili predsjedniku RS Miloradu Dodiku koji je danas rekao da je organizovanje protesta u Banjaluci 28. februara, na dan kada je 1992. godine održan referendum za nezavisnost BiH, "uvredljivo i provikativno za istisnke patriote i borce".

Ratni veterani poručili su da neće odustati od najavljenog protesta i svojih zahtjeva za smjenjivanje rukovodstva Boračke organizacije RS (BORS).

Predstavnici Udruženja ratnih veterana danas su novinarima u banjalučkom parku "Mladen Stojanović" - gdje danima štrajkuju glađu dvojica demobilisanih boraca, pokazali podatke o troškovima rukovodstva BORS-a, koji, kako su naveli, dokazuju rastrošnost rukovodstva te organizacije, na čijem je čelu Pantelija Ćurguz.

"Ćhurguz je za nas tajkun, i nema predaje dok on ne ode s funkcije", kazao je predsjednik Udruženja veterana RS Duško Vukotić.

Najavljeno je da će poslije protesta biti održan plenum boraca koji će donijeti odluke o novom rukovodstvu BORS.

Ratni veterani tvrde da od kraja rata u BIH 1995. "trpe nepravdu i poniženje od strane ratnih i poratnih profitera" koji su ih "zbog ličnog bogaćenja gurnuli na samo socijalno dno".

(Beta, arhivska fotografija)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE