• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakon o prebivalištu u parlamentu Srpske

Zakon o prebivališti Republika Srpska mogla bi da dobije za petnaestak dana, najavio Milorad Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da će u ponedjeljak, 3. marta, Vladi i institucijama Republike Srpske predložiti da po hitnom postupku usvoje zakon o prebivalištu koji će da važi u Republici Srpskoj.

Dodik je rekao da očekuje da će parlament Republike Srpske u posebnoj proceduri, po hitnom postupku, usvojiti taj zakon već u naredne dvije-tri sedmice.

"Zakon će biti u istom tekstu kakav je i predložen na nivou BiH, samo što će on da važi za Republiku Srpsku, zato što je usaglašen sa evropskim standardima i direktivama i odražava najsavremenije prakse koje danas važe u Evropi, kao i u svim demokratskim zemljama", istakao je predsjednik Republike.

On je ocijenio da je vidljivo da je nerad Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH politički motivisan i da jedna politička partija, prvenstveno SDA, ne želi da dođe do usvajanja zakona o prebivalištu.

"Nehtijenje Bošnjaka da usvoje taj zakon je čista politička motivacija vezana za sljedeće izbore, kao preduslova za izborni inžinjering koji smo mogli da vidimo u samoj Srebrenici. Mi u Republici Srpskoj donijećemo taj zakon i primjenjivaćemo ga", naglasio je predsjednik Dodik.

On je rekao da očekuje da će se određene strukture buniti zbog toga, dodavši da je rješenje jednostavno - samo treba u Domu naroda usvojiti zakon koji je već prošao u Savjetu ministara BiH i u Predstavničkom domu i stvar je završena.

"Problem ovakve naše akcije u Republici Srpskoj mogu da nađu isključivo u selektivnom ponašanju bošnjačkih političkih partija, prije svega SDA, i mi ne želimo da ta oblast ostane nepokrivena", istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

(Srna, foto: Novosti)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE