• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selimović i Vranj mučili zarobljene Srbe

SIPA je podnijela je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH u ostavci Himze Selimovića.

Državna agencija za istrage i zaštitu BiH podnijela je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH u ostavci Himze Selimovića zbog ratnog zločina nad Srbima na području Goražda, saznaje "Glas Srpske" od izvora bliskog Tužilaštvu.

Osim Selimovića, prijavljeni su i nedavno smijenjeni načelnik Sektora policije Federalne uprave policije Edin Vranj i još 11 osoba, a od 13 osoba prvoosumnjičeni je Selimović, a drugoosumnjičeni Vranj.

Izvor Glasa Srpske pojašnjava da su tokom napada vojnih i policijskih snaga koje su pripadale Armiji BiH u mjestu Strmica, Međeđa i drugim mjestima sa tog područja, a kasnije u zgradi goraždanskog ZOIL-a, Selimović i Vranj zajedno sa ostalim pripadnicima Armije učestvovali u psihičkom i fizičkom maltretiranju Srba.

Izvor dodaje da su oni, prema izjavama svjedoka, u periodu od januara 1993. do oktobra 1994. godine učestvovali u različitim torturama, fizičkim i psihičkim zlostavljanjima zarobljenika Vojske Republike Srpske i civila srpske nacionalnosti.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić potvrdio je "Glasu Srpske" da su u Tužilaštvu prije nekoliko dana zaprimili izvještaj koji se odnosi na ratne zločine na području Goražda, ali da više detalja ne mogu dati.

Na području opštine Goražde u proteklom ratu ubijeno je nekoliko stotina srpskih civila, od kojih su mnogi prošli kroz logore koji su se nalazili u prostorijama MUP-a, u zgradi ZOIL-a, te u Mujkanovićima i štampariji u Vitkovićima.

(MONDO, Foto: Glas Srpske)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE