• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rendžeri i CIA obezbjeđuju Bajdena

Američke bezbjednosne snage imaće glavnu ulogu u obezbjeđivanju potpredsjednika SAD tokom njegovog boravka u BiH. Stigli rendžeri, agenti CIA...

 Rendžeri i CIA obezbjeđuju Bajdena Izvor: MONDO

U BiH se već mjesec dana obavljaju bezbjednosne pripreme za dolazak američkog potpredsjednika Džozefa Bajdena, zbog čega su u ovu državu stigli američki rendžeri, kao i agenti tajne policije CIA i Američke agencije za nacionalnu bezbjednost, rekao je Srni ekspert za terorizam Darko Trifunović.

Trifunović je naglasio da su u toku bezbjednosne pripreme za dolazak Bajdena, koji stiže u Sarajevo 19. maja, a nekoliko aviona tipa "herkul" već je sletjelo sa opremom.

"Oni zajedno sa domaćim službama pokušavaju da naprave sistem bezbjednosti. Ali, domaće službe imaju dovoljno iskustva u dočekivanju takvih važnih ličnosti, kao što je urađeno u slučaju (bivšeg državnog sekretara SAD) Kolina Pauela", dodao je Trifunović.

On je ocijenio da postoji opasnost od mudžahedina i vehabija, jer nad njima niko nema kontrolu.

"Njima ako dođe signal iz Saudijske Arabije da nešto ovdje urade, oni će to da urade. Jer, oni ne priznaju nikog, oni su sami za sebe i ako dobiju signal da je upravo taj koji dolazi u BiH onaj isti predstavnik vlasti koji je okupirao njihovu svetu zemlju Meku, oni su u stanju da urade sve, jer su ubijeđeni da time čine sveto djelo", rekao je Trifunović.

On je naveo da su vehabije najveća opasnost za region i da je pomalo "demode" priča o njihovim vehabijskim selima u BiH, jer oni su već odavno došli u gradove, kao što je Sarajevo, i zaposjeli centralne gradske zone, a tu je i džamija Kralja Fahda.

"Kako ćete da ih spriječite da se mole tog dana kada dolazi Bajden, ako dođe, recimo njih tri hiljade da se moli u džamiji Kralja Fahda, i da iz džamije pokupe oružje. Ko će da ih zaustavi", rekao je Trifunović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE