• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federacija BiH obilježava Dan nezavisnosti

Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović položili su cvijeće na spomen-obilježje Vječna vatra.

"BiH ulazi u fazu koja će, nadam se, u izvjesnom roku završiti time da BiH postane uređena, normalna i demokratska država. Mislim da će i protesti građana doprinijeti tome da 2015., kada se navrši 20 godina od završetka rata, počnemo se kretati putem koji je bolji od ovog sad. Moramo mijenjati Ustav, protesti su pokazali šta narod očekuje od vlasti. Računajući na sve ono što je narod rekao kroz ove proteste, mislim da dolazi vrijeme neke bolje i sretnije BiH i odgovornije vlasti", poručio je Komšić, piše Klix.ba.

Na Šehidskom spomen-mezarju Kovači u Sarajevu danas je održan istorijski čas i odata počast šehidima i poginulim borcima Armije RBiH koji su tu sahranjeni, kao i prvom predsjedniku Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Aliji Izetbegoviću.

"Na svijetu ima velikih naroda koje istorija neće pamtiti, naš narod je mali, ali će ga istorija pamtiti... Jer iako je mali po brojnosti, naš narod je veliki po odlukama i po veličini istorijskog tereta koji je morao iznijeti. I kako vrijeme bude prolazilo ta njegova veličina će se sve jasnije vidjeti", poručio je Bakir Izetbegović u obraćanju na Kovačima u kojem je podsjetio na okolnosti koje su dovele do referenduma 1992., ali i na događaje koji su uslijedili nakon čina proglašenja nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Predstavnici federalne vlasti, vlasti Kantona Sarajevo, opštinskih vlasti u Kantonu, te udruženja preživjelih žrtava rata takođe su položili cvijeće i odali počast na spomen-obilježjima Vječna vatra, Kovači, Vraca i Spomen obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva.

(MONDO, Foto: Fena)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE