• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pašić više nije član SDS-a

Glavni odbor SDS-a odbacio je danas žalbu Radomira Pašića i on više nije član ove stranke, izjavio je predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

"Pašić može da smatra da nije više član SDS-a. Očekujemo da će stranci vratiti mandat koji je dobio u Narodnoj skupštini Republike Srpske ispred SDS-a", rekao je Bosić i dodao da Pašić više ne može da govori u ime stranke.

On je naglasio da je 1. mart datum koji se u Republici Srpskoj doživljava kao početak građanskog rata u BiH.

"U našem sjećanju 1. mart ostaje kao dan kada je brutalno ubijen srpski svat i ne možemo da shvatimo da se datum, koji je izazvao krvoproliće i građanski rat, slavi u jednom dijelu BiH", rekao je Bosić novinarima u Tesliću.

On je dodao da Republika Srpska, što se tiče 1. marta, nikada neće slaviti taj dan kao državni praznik, te da je to jasno i Federaciji BiH i da je insistiranje na tom datumu kao danu državnosti svojevrsna provokacija koja dolazi iz FBiH svake godine.

"To se odražava i na situaciju u međunarodnom predstavljanju BiH i očekujemo od srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića da preduzme korake da se taj datum, koji nije državni praznik, ne slavi po ambasadama BiH u svijetu. Mogu da ga slave kao praznik Federacije BiH, ali ne kao praznik BiH", istakao je Bosić nakon sjednice Glavnog odbora SDS-a.

Lider SDS-a je rekao da je Vlada Srpske svojom politikom dovela Republiku u ekonomsku zavisnost od kredita, posebno od MMF-a, i da je u takvoj ekonomskoj zavisnosti normalno očekivati da MMF postavlja sve teže i teže uslove.

On je istakao da je Glavni odbor stranke konstatovao "da je situacija u Srpskoj sve teža i da vlast nije u stanju da dovede do preokreta koji bi zaustavio poniranje, ne samo ekonomije, nego svih segmenata društva".

"Najbolje bi bilo kada bi Vlada Srpske podnijela ostavku i kada bi bila formirana vlast koja bi pokušala da zaustavi dalje poniranje do oktobra i koja bi pripremala fer i nezavisne izbore", zaključio je Bosić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE