• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: RS okovana dužničkim ropstvom

Glavni odbor Srpske demokratske stranke pozvao je danas Vladu RS da podnese ostavku i zatražio formiranje vlade nacionalnog spasa.

SDS je upozorio da je RS na rubu ekonomskog kraha i "okovana dužničkim ropstvom".

"Institucije RS stavljene su u svrhu ličnih i porodičnih interesa, kao i interesa bogaćenja kumova i tajkuna. RS je, sputana kriminalnom i nesposobnom vlašću, došla u krajnje nezavidnu poziciju", rekao je na sjednici Glavnog odbora SDS lider te stranke Mladen Bosić.

Umjesto da osluškuje glas građana, entitetska vlada se pretvorila, kako smatraju, u servis male grupe ljudi po čijem nalogu pokušava da sakrije razmjere krize u koju je dovela RS.

Zato bi trebalo odmah formirati vladu nacionalnog spasa u kojoj ne bi učestvovali oni koji su RS doveli do sadašnje situacije, a nova vlada bi, kako kažu, trebalo da zaustavi dalji sunovrat i organizuje fer i poštene izbore.

Ova stranka je izrazila i zabrinutost "zbog institucionalnog haosa koji vlada u Federaciji BiH i koji se odražava na blokadu institucija BiH u Sarajevu", a smatra da se pitanja između Bošnjaka i Hrvata moraju rješavati u okviru FBiH izmjenama koje je definisao Vašingtonski, a ne Dejtonski sporazum, objavila je agencija Fena.

(Beta, Foto: Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE