• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protesti završeni, saobraćaj normalizovan

Demonstracije u Sarajevu i danas su rezultirale blokadom saobraćaja u ulici ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

U Sarajevu su oko 17 sati okončane demonstracije građana koji već 25 dana protestuju u FBiH. Iističu da ne odustaju od svojih zahtjeva za smjenu vlada, reviziju privatatizacije, borbu protiv korupcije, te stvaranje pravednijeg društvenog poretka.

Na današnjim protestima ispred Predsjedništva BiH u Sarajevu okupilo se pedesetak građana. Građani su uz zvuke pištaljke tražili ostavku člana Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića. Na jednom od transparenata piše: "Penzionerima, studentima i omladini je postojeće stanje dobro i zato ne izlaze na proteste, zato tražimo smanjenje penzija i povećanje cijena školarine."

Tokom današnjeg protesta jedna grupa demonstranata je izazvala incident, nakon kojeg je, navodno i jedna osoba privedena u policiju, javljaju federalni mediji.

Navodno, zbog malog broja prisutnih demonstranti nisu više mogli držati "pod kontrolom" široku saobraćajnicu pa su počeli dovoziti kontejnere kojima bi i dalje držali saobraćaj u blokadi.

Kako javlja portal "Novo vrijeme", osoba koja je privredena je napala jednog policajca udarajući ga kišobranom, nakon čega je uvedena u službeno vozilo. Nakon nekoliko sati, saobraćajnica je oko 17:00 konačno deblokirana, a demonstrati su se razišli.

Protesti u gradovima širom FBiH započeli su u Tuzili 7. februara izlaskom nezadovoljnih građana i radnika firmi koje su propale nakon procesa privatizacije.

(MONDO, Foto: Al Jazeera)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE