• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Građani se najviše doseljavaju u Banjaluku

U Banjaluku se tokom prošle godine iz drugih opština Republike Srpske doselio 1.521 stanovnik, a istovremeno je odselilo 849 osoba.

Najveći grad Republike Srpske imao je lani i najviše unutrašnjih migracija stanovništva, pokazuju podaci entitetskog Zavoda za statistiku.

Istočni Mostar je jedina opština u RS-u u kojoj lani nije bilo doseljavanja iz drugih lokalnih zajednica u tom bh.entitetu, dok se odselilo šest osoba u neke druge opštine u RS. Četiri doseljene osobe u Istočni Mostar evidentirane su iz Federacije BiH.

Statističari su evidentirali da je unutrašnja migracija na teritoriji Republike Srpske, iskazana u brojkama u 2013., bila 14.173, a od toga je međuopštinskih 6.138, međuentitetskih 7.278 i između Republike Srpske i Brčko Distrikta 757.

Istovremeno, na području Republike Srpske, broj doseljenih u 2013. godini iz Federacije BiH bio je 3.853, a iz Brčko Distrikta 484.

S teritorije Republike Srpske odselilo se 3.425 osoba u Federaciju BiH, a u Brčko Distrikt 273. Ukupan migracioni saldo Republike Srpske je 639.

Prosječna starost migranata u 2013. godini je bila 40 godina.

Po podacicima statistike, promjene prebivališta, posmatrano prema polu, su učestalije kod ženskog dijela populacije- 7.509 ili 52,98 posto, a preseljenja muškog dijela populacije se odnosi na 6.664 osobe ili 47,02 posto.


(Srna, Foto: Wikipedia)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE